Întâlnire de urgenţă între Viorica Dăncilă şi Tudorel Toader, pe tema recursului compensatoriu. Premierul consideră legea „neinspirată”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că recursul compensatoriu a fost inițiat de guvernul Dacian Cioloș şi l-a catalogat ca fiind o decizie "neinspirată". Ea a anunțat că se va întâlni miercuri cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru a analiza efectele acestuia și pentru a lua o decizie în acest sens.

15 ian. 2019, 17:22
Întâlnire de urgenţă între Viorica Dăncilă şi Tudorel Toader, pe tema recursului compensatoriu. Premierul consideră legea „neinspirată”

După cum ştiţi, această lege a recursului compensatoriu a fost inițiată de Guvernul condus de Dacian Ciolos și cred că a fost o decizie neinspirată la acel moment.

Mâine mă voi întâlni cu ministrul Justiției tocmai pentru a lua o decizie, care au fost efectele acestei legi astfel încât decizia noastră să reflecte realitatea din România și lucrurile care s-au întâmplat să nu mai aibă loc. Nu pot să iau o decizie până nu vorbesc cu cei în domeniu„, a declarat Viorica Dăncilă, la Strasbourg.

În ultimele luni au fost lansate în spațiul public critici față de recursul compensatoriu, întrucât mai mulți deținuți eliberați au recidivat, momentul culminant fiind cel din weekend, de la Mediaş, unde doi tineri eliberaţi în urma recursului compensatoriu au înfăptuit o crimă.