Tudorel Toader, după întâlnirea cu Liviu Dragnea, din biroul acestuia de la Parlament: Orice ministru poate fi remaniat

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a avut o întrevedere de o oră cu Liviu Dragnea, în biroul de la Parlament al preşedintelui PSD, la scurt timp după criticile venite din partea preşedintelui Klaus Iohannis. La finalul întâlnirii, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat, referitor la o posibilă remaniere, că niciun ministru nu e bătut în cuie, pe cale de consecinţă orice membru al Cabinetului este remaniabil.

RomaniaTV.net
06 nov. 2018, 14:28
Tudorel Toader, după întâlnirea cu Liviu Dragnea, din biroul acestuia de la Parlament: Orice ministru poate fi remaniat

„Am discutat ce poate fi discutat, ce trebuie discutat între preşedintele partidului majoritar şi ministrul Justiţiei, care, chiar dacă este independent, face parte din guvern”, a declarat Tudorel Toader după întâlnirea cu Liviu Dragnea.

Principalul punct a fost sesizarea privind conflictul de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care se va judeca miercuri la CCR, a mai precizat ministrul Justiţiei. Miza sesizării o reprezintă constituirea completelor de cinci judecători.

„Mâine (miercuri – n.r.) se va judeca la CCR acel conflict juridic de natură constituţională. Să vedem cine merge din partea guvernului să susţină sesizarea. Nu prezintă importanţă cine va merge, important este ce va susţine cel care va merge. Întâlnirea face parte din întâlnirile periodice care au loc. E o întâlnire firească”, a afirmat Tudorel Toader.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie remaniat, Tudorel Toader a spus: „Niciun ministru nu e bătut în cuie, niciun ministru nu e de neschimbat. Pe cale de consecinţă, orice ministru e remaniabil. Eu cel puţin aşa ştiu din teorie şi cred că aşa e şi în practică. Orice ministru la un moment dat poate fi remaniat. Nu uitaţi că Guvernul în ansamblul lui poate fi schimbat, darămite un ministru”.

Întrebat dacă va da o Ordonanță de Urgență pe amnistie și grațiere, Tudorel Toader a evitat să răspundă.

„Vă dați seama ce mare informație vă dau eu acum dacă vă voi spune da sau nu. Nu cred că vă puteți văita că nu am avut reacții publice, dar toate la vremea lor. Niciodată nu v-am spus că la primăvară nu știu ce o să fac. Nu o să fiți de acord, dat toate la timpul lor. Vă voi răspunde la momentul potrivit”, le-a spus Toader jurnaliștilor, întrebat despre nemulțumirile unor membri PSD legate de refuzul său de a da o ordonanță pe aministie și grațiere.

Întrebat, de asemenea, dacă PSD i-a cerut OUG pe aministie și grațiere, ministrul Justiției a evitat din nou un răspuns: „Nu mai personalizați întrebările! Vă voi raspunde la momentul potrivit”.