Întâlnire eşuată la Cluj. Încercarea tripletei Gorghiu-Blaga-Falcă de a-l impune pe Bolojan candidatul Ardealului la şefia PNL a eşuat

Tripleta Alina Gorghiu - Vasile Blaga - Gheorghe Falcă încearcă să preia din nou frâiele PNL impunându-l pe Ilie Bolojan drept candidat din zona Ardealului la şefia partidului. Primarul municipiului Oradea a amânat, însă, pentru după data de 3 mai luarea unei hotărâri în privinţa înscrierii la alegerile pentru preşedinţia PNL, pe care o mai vor Cătălin Predoiu, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, şi Ludovic Orban. Raluca Turcan, preşedintele interimar al partidului, ar putea, de asemenea, să intre în cursă, însă oficial nu a făcut niciun anunţ în acest sens. O altă variantă de candidat este Cristian Buşoi, actualul preşedinte al PNL Bucureşti.

RomaniaTV.net
21 apr. 2017, 16:39
Întâlnire eşuată la Cluj. Încercarea tripletei Gorghiu-Blaga-Falcă de a-l impune pe Bolojan candidatul Ardealului la şefia PNL a eşuat

Reprezentanţi ai filialelor PNL din Transilvania s-au întâlnit vineri la Cluj Napoca cu foşti şi actuali lideri ai formaţiunii liberale, reuniunea încheindu-se „indecis” în privinţa susţinerii candidatului la preşedinţia PNL. Printre participanţii la întrunire s-au aflat fostul co-preşedinte al PNL Vasile Blaga, primarul Aradului, Gheorghe Falcă şi europarlamentarul Daniel Buda.

Din informaţiile venite dinspre PNL se pare că Alina Gorghiu, care nu mai vrea fotoliul de preşedinte al PNL, Vasile Blaga, care s-a retras din conducerea bi-cefală a partidului din cauza problemelor penale, şi Gheorghe Falcă ar dori ca Ilie Bolojan, primarul Oradei, să fie impus drept candidat din partea filialelor din Ardeal şi chiar ca preşedinte al formaţiunii.

„Tripleta” care a condus PNL din 2014 până în 2016 vrea din nou puterea, după ce a făcut pasul în spate ca urmare a rezultatului dezastruos obţinut de PNL la alegerile parlamentare din 2016.

Gorghiu şi Blaga l-au adus pe Ilie Bolojan în funcția de secretar general al PNL în 2015, iar surse liberale vorbesc despre faptul că acesta fie va fi susţinut pentru președinția PNL, fie măcar pentru una de prim-vicepreşedinte, în tandem cu Ludovic Orban la funcţia de preşedinte. Iar asta după ce între tandemul Blaga-Gorghiu şi Ludovic Orban au fost în trecut o serie de tensiuni, după înlăturarea acestuia din urmă de la șefia grupului deputaților. Legătura dintre ei s-a reluat, însă, odată cu împingerea lui Orban în cursa pentru Primăria Capitalei, după retragerea lui Cristian Buşoi, anunţat iniţial drept candidat al PNL.

Gorghiu, Blaga şi Falcă ar încerca să-şi impună omul la conducerea PNL pentru a recăpăta puterea asupra partidului care, ca urmare a greşelilor comise de ei, au dus la înfrângerea ruşinoasă din alegerile parlamentare din decembrie 2016 sau la cea din alegerile locale de la Bucureşti, după ce au convenit cu PSD ca alegerile pentru postul de primar să se desfășoare într-un singur tur.

Totodată, voci din PNL reproşează fostei conduceri că au avut comportament duplicitar în problema corupţiei, înfierând-o la nivel declarativ, dar aprobând candidaturi ale unor oameni cu probleme penale, aducerea lui Marian Munteanu drept candidat PNL pentru postul de primar general al Capitalei, adoptarea unei strategii greșite în campania electorală şi faptul că, în loc să fie combătut programul propus de PSD, au mizat doar pe personalitatea lui Dacian Cioloș, dar şi asocierea cu iniţiativa Coaliției pentru Familie privind organizarea unui referendum de revizuire a Constituției în privința definirii familiei, lucru ce a dus la pierderea unui segment de public important.