Întâlnire importantă la ASF. Schimbări majore pentru firma care vinde poliţa obligatorie

Reprezentanți ai tuturor departamentelor importante din Autoritatea de Supraveghere Financiară, oficiali din Ministerul Dezvoltării, juriștii majorității companiilor de asigurare și reprezentanți ai brokerilor au participat, ieri, la prima ședință de acest nivel în care s-a pus problema ca brokerii să primească dreptul de a vinde, direct, asigurări obligatorii de locuință

RomaniaTV.net
28 iul. 2017, 09:17
Întâlnire importantă la ASF. Schimbări majore pentru firma care vinde poliţa obligatorie

Discuția s-a purtat în contextul în care, în pofida faptului că raportează acoperiri prin reasigurare mai mari cu fiecare semestru, Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor își ratează obiectivele pentru care a fost înființat, adică protejarea mai multor români împotriva calamităților și degrevarea statului de „ajutoarele” pe care le plătește în astfel de situații. Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider.

De altfel, spun sursele Profit.ro, chiar în discuția de ieri, Nicoleta Radu Neacșu, directorul general al PAID, a vorbit despre un plan care presupune o creștere de 4-5% a numărului de polițe vândute, până în anul 2021. Aceasta este o abordare total schimbată comparativ cu obiectivele stabilite nu mai devreme de jumătatea lui 2016, când PAID își propunea creșterea gradului de acoperire prin asigurare la 60%, până în 2020. De atunci până în prezent, ponderea asigurărilor a stagnat, motiv pentru care inclusiv directorul PAID a recunoscut, pentru Profit.ro, că obiectivul stabilit în 2016 nu mai este unui realist. Ponderea caselor asigurate în totalul locuințelor din România a ajuns la sub 20%, față de peste 40% cât era în 2010 deși, paradoxal, 2010 este exact anul în care asigurarea împotriva dezastrelor a devenit obligatorie și a luat naștere Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID).

Citeşte mai mult pe profit.ro.