Întâlnire între ministrul Educaţiei, Liviu Pop, şi Ecaterina Andronescu, în biroul lui Liviu Dragnea, la Parlament

Fostul ministru al Educției Ecaterina Andronescu și actualul ministru Liviu Pop au avut discuții cu liderul social-democrat, Liviu Dragnea, în biroul acestuia de la Palatul Parlamentului. Ministrul Liviu Pop ar fi la un pas de remaniere, susțin surse politice la nivel înalt, după ce Liviu Dragnea și premierul Mihai Tudose l-au criticat pentru scandalul manualelor școlare.

RomaniaTV.net
20 sept. 2017, 10:53
Întâlnire între ministrul Educaţiei, Liviu Pop, şi Ecaterina Andronescu, în biroul lui Liviu Dragnea, la Parlament

Ministrul Educației, Liviu Pop, le-a spus jurnaliştilor, la plecarea din biroului lui Liviu Dragnea, că îşi va continua activitatea la Ministerul Educaţiei şi că liderul PSD nu i-a reproșat nimic.

Nu mi s-a cerut demisia. E o problemă pe care am soluţionat-o. Nu are legătură cu agenda publică. Nu mi s-a reproşat nimic„, a declarat ministrul Educaţiei, Liviu Pop, după o întâlnire cu şeful PSD, la Parlament.

În legătură cu apariția unor informații conform cărora i s-ar fi cerut demisia de la conducerea ministerului Educaţiei, Liviu Pop a spus: „Nu am discutat acest aspect”.

Întrebat dacă își face bine treaba la minister, Liviu Pop a răspuns: „Eu zic că da”.

Despre problemele de la Ministerul Educaţiei a vorbit şi fostu ministru Ecaterina Andronescu.

„Este un sistem destul de greu de condus, să știți. Este foarte complicat”, a comentat Ecaterina Andronescu, după întâlnirea cu Liviu Dragnea şi Liviu Pop.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a anunţat miercuri, la Palatul Parlamentului, că nu se pune problema unei remanieri în Guvernul condus de Mihai Tudose. Declaraţia şefului PSD vine în contextul anunţului acestuia privind o evaluare a cabinetului Mihai Tudose la reuniunea Comitetului Executiv Național al PSD de la sfârşitul lunii septembrie. Mai mult, în ultimele zile au existat zvonuri privind eventuala remaniere a ministrului Educaţiei.

Dragnea: Nu luăm în calcul o REMANIERE. Evaluarea miniştrilor este necesară

„Din punctul meu de vedere nu se poate pune problema unei remanieri în această perioadă. (…) Pe Liviu Pop nu l-am criticat (pentru manualul de sport), ci l-am mângâiat ironic pentru că a sărit în susţinerea acestei năzbâtii pe care nu a făcut-o el. A găsit-o acolo şi a început să o susţină acest manualt de sport, care este controversat. Atunci când a ajuns ministru trebuia să spună ce a găsit. Să spună un punct de vedere, că e bun, că e prost. A început să susţină ceva ce a produs foarte multă mirare în societatea românească. Dar nu se pune problema, cel puţin din partea mea, nu ştiu colegii din CEX, ca cineva să fie remaniat”, a subliniat Dragnea.

Întrebat cum se va face evaluarea miniştrilor Guvernului condus de Mihai Tudose, Dragnea a răspuns că „aşa cum s-a făcut şi evaluarea precedentă, pe ministere, pe programul de Guvernare, pe măsuri şi pe respectarea lor”.

Şeful PSD a anunțat marți o evaluare a cabinetului Mihai Tudose la reuniunea Comitetului Executiv Național al PSD care va avea loc în 29 septembrie, la Suceviţa.