ÎNTÂRZIERI de până la 3 ORE în Gara de Nord din Capitală, din cauza verificării noului sistem de dirijare

Pe segmentul Chitila – Brazi se testează noul sistem de dirijare a traficului ETCS/ERTMS nivel 2, iar trenurile circulă, în cursul zilei de joi, în condiţii speciale, de tip cale liberă, potrivit Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA. În aceste condiţii, în Gara de Nord din Capitală sunt înregistrate întârzieri de până la trei ore.

10 dec. 2015, 10:18

„Trenurile de călători aflate în circulaţie joi vor înregistra întârzieri pe segmentul feroviar Bucureşti – Ploieşti, deoarece pe toată perioada testării noului sistem de dirijare a traficului se diminuează capacitatea secţiilor de circulaţie şi se prelungesc timpii de mers„, se arată într-un comunicat al CFR Călători.

Lucrările de punere în funcţie a noului sistem de coordonare şi dirijare a traficului feroviar afectează circulaţia trenurilor care tranzitează staţiile de cale ferată Bucuresti Nord, Bucureşti Basarab, Chitila, Buftea, Periş, Crivina, Brazi şi Ploieşti.

În aceste condiţii, joi la prânz, în jurul orei 12.00, întârzierile la trenuri ajungeau până la trei ore.

„Proiectul pilot ETCS/ERTMS nivel 2 are ca principal scop întocmirea unui set de reguli de operare din punct de vedere tehnic şi comercial, conform normelor europene. Acest set de reguli de operare, împreună cu echipamentele speciale montate în cale, vor constitui baza de implementare a acestui nou sistem pe tot Coridorul IV paneuropean. Principalele lui beneficii sunt îmbunătăţirea siguranţei circulaţiei şi creşterea capacităţii de transport”, este menţionat în comunicat.

Pentru informaţii actualizate despre orele de sosire sau de plecare în/din staţia Bucureşti Nord, călătorii sunt rugaţi să acceseze direct link-ul http://www.cfr.ro/webcam.php, iar pentru trenurile înscrise în circulaţie să solicite informaţii la numărul de telefon 021/9521.

Citeşte şi CFR Călători reintroduce ruta Curtea de Argeş – Piteşti, din 1 noiembrie