Barcelona a făcut egal pe San Siro. Catalanii mai au nevoie de un punct să treacă în primăvara Championjs League

Inter Milano şi FC Barcelona au încheiat la egalitate, scor 1-1, în etapa a patra din grupele Ligii Campionilor. Catalanii au deschis scorul în minutul 83, dar Icardi a egalat patru minute mai târziu.

06 nov. 2018, 15:40
Barcelona a făcut egal pe San Siro. Catalanii mai au nevoie de un punct să treacă în primăvara Championjs League

INTER MILANO – BARCELONA 1-1.

Clasament:

 
 
1. Barcelona   4 3 1 0 11:3 10
2. Inter   4 2 1 1 5:5 7
3. Tottenham 2:1 4 1 1 2 7:9 4
4. PSV 1:2 4 0 1 3 4:10 1

Derby-ul serii în UEFA Champions League este Inter – Barcelona, iar meciul a intrat deja în istorie. Stadionul va fi plin ochi, iar cele 73.500 de bilete puse în vânzare au fost epuizate. Capacitatea arenei este de 80.018 locuri, însă diferența reprezintă normele de siguranță impuse de UEFA.

 

Echipele probabile, conform presei italiene:

  • Inter (4-2-3-1): Handanovic – Vrsaljko, de Vrij, Skriniar, Asamoah – Brozovic, Vecino – Politano, Nainggolan, Perisic – Icardi.
  • Barcellona (4-3-3): ter Stegen – Sergi Roberto, Pique, Lenglet, Jordi Alba – Arthur, Busquets, Rakitic – Rafinha, Luis Suarez, Coutinho

Show-ul începe marţi, de la 19:55, cu partidele Steaua Roşie Belgrad – Liverpool (Telekom Sport 1) şi AS Monaco – FC Brugge (Telekom Sport 2). Cormoranii sunt lideri în grupa C, cu 6 puncte după primele 3 etape, însă doar o victorie în Serbia le poate oferi linişte oamenilor lui Klopp, în condiţiile în care în ultimele două etape vor întâlni PSG şi Napoli.

Astfel, rețeta financiară este una enormă, italienii încasând 5.8 milioane de euro doar din bilete. Suma reprezintă un record pentru întreg fotbalul italian, iar totul a fost făcut public de către Inter pe rețelele de socializare: „Cu peste 5,8 milioane de euro, Inter-Barca va bate recordul de încasări în istoria fotbalului italian”.

Cel mai ieftin bilet la meci costa 100 de euro, în timp ce cel mai scump era 1.700 de euro.

Recordul precedent fusese stabilit de AS Roma, în semifinalele Champions League, de anul trecut, cu 5,2 milioane de euro. Aceeași cifră a mai fost atinsă o dată, în aprilie 2018, la derby-ul Inter – Juventus.

Inter – Barcelona a intrat deja în istoria fotbalului italian. După vânzarea biletelor de pe Giuseppe Meazza s-a stabilit recordul de încasări pentru o partidă jucată în Italia. Pentru cele 73.500 de bilete vândute, Inter Milano a încasat 5.800.000 de euro. Estea cea mai mare sumă strânsă vreodată de un club din Italia doar din vânzarea biletelor. Rețeta a fost posibilă și pentru că Lionel Messi a anunțat că este refăcut complet și va sta cel puțin pe bancă la partida cu Inter.

 

Este primul succes major al președintelui de doar 27 de ani al lui Inter, Steven Zhan. Cele 5,8 milioane de euro din biletele vândute la Inter – Barcelona au venit mai ales pentru seria excelentă a formației antrenate de Luciano Spalletti. Inter Milano are 7 victorii consecutive în Serie A și o singură înfrângere în ultimele 10 partide în toate competițiile. Este vorba chiar de meciul pierdut pe Nou Camp împotriva Barcelonei, 0-2. Acum toți fanii Interului așteaptă revanșa. În campionat ultima victimă pentru Inter a fost Genoa lui Ionuț Radu, portarul român încasând 5 goluri de la “nerro-azzurri”.  

Inter Milano – Barcelona, cea mai scumpă partidă din Italia. 5,8 milioane încasate din 73.500 de bilete vândute

Recordul de 5.800.000 de euro a fost anunțat de Inter pe Twitter. Suma uriașă bate recordul vechi al clubului stabilit pe 28 aprilie 2018, la un meci al Interului împotriva campioanei Juventus. În Italia cele mai mari încasări la un meci până acum le avusese AS Roma, la returul cu Liverpool din semifinala sezonului trecut din Liga Campionilor. Romanii au încasat atunci 5,2 milioane de euro din vânzarea biletelor.

LIVE VIDEO | Inter – Barcelona, de la 22:00, la Telekom Sport 1. Golurile şi restul fazelor importante se văd AICI