INTERCEPTĂRI în cazul doctoriţelor şpăgare. Pacientele, făcute PROASTE, VACI şi SCROAFE, iar bebeluşii „DRACI”

Interceptările făcute în dosarul medicilor ginecologi din Vaslui arată că acestea foloseau cuvinte jignitoare când vorbeau despre paciente şi bebeluşii lor. Gravidele erau făcute "proaste", "vaci" sau "scroafe", iar bebeluşii - "draci". Doctoriţele sunt acum după gratii pentru luare de mită.

RomaniaTV.net
27 feb. 2015, 07:02
INTERCEPTĂRI în cazul doctoriţelor şpăgare. Pacientele, făcute PROASTE, VACI şi SCROAFE, iar bebeluşii „DRACI”

Procurorii Parchetului Tribunalului Vaslui au dispus, în 9 februarie, reţinerea pentru 24 de ore a medicilor Simona Botez şi Doina Andrei pentru luare de mită şi fals, în urma unor descinderi ale ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) la SJU Vaslui.

Interceptările arată cum doctoriţele jigneau în mod nepermis pacientele.

„Andrei Doina (doctoriţă) – Aaa, daaa… da, ştiu! Cred că e proasta aia de astă noapte, care n-are bani nici de autobuz
M. – Da.
Andrei Doina (doctoriţă) – Şi i-am dat reţetă. Că doar proastele mă caută.”

Aceasta este o mostră a genului de convorbiri pe care le aveau medicii din Vaslui. „Proastă” era un apelativ blând în comparaţie cu altele.

„I.S. – E şi toantă, uită, că s-a dus Gina: Da’ ţi-ai luat toate pastilele?”
Simona Botez (doctoriţă) – E o vacă!

Simona Botez (doctoriţă) – A doua cezariană… şi acum la 39 de ani a mai rămas scroafa o dată gravidă şi n-a vrut să facă întrerupere, că i-a dat Dumnezeu!”

Nici referinţele despre copii nu erau mai duioase.

„Simona Botez (doctoriţă) – Sau de cine m-oi ruga, s-o trimită la colegii ei la Iaşi!
I.S. – Da, aşa ar fi bine!
Simona Botez (doctoriţă) – Că dacă mai crapă dracul acela în burtă, iar sunt de vină eu!”

CITEŞTE ŞI Medicii ginecologi de la SJU Vaslui cercetaţi pentru corupţie, arestaţi

Procurorii Parchetului Tribunalului Vaslui au dispus, în 9 februarie, reţinerea pentru 24 de ore a medicilor Simona Botez şi Doina Andrei pentru luare de mită şi fals, în urma unor descinderi ale ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) la SJU Vaslui. Simona Botez a fost prinsă în flagrant de procurorii anticorupţie după ce a primit 1.500 de lei de la un investigator sub acoperire pentru a face o întrerupere de sarcină.

Totodată, anchetatorii au dispus măsura controlului judiciar pentru un al treilea medic ginecolog, Adrian Tănăsescu, precum şi pentru două asistente de la Secţiei de Obstetrică-Ginecologie a SJU Vaslui.

Potrivit reprezentanţilor DGA, flagrantul a fost organizat la SJU Vaslui în urma unui denunţ formulat de un vasluian în septembrie 2014, după ce medicul Simona Botez ar fi pretins în 2 februarie 1.500 de lei pentru o întrerupere de sarcină. Concomitent cu organizarea flagrantului în care medicul a primit suma de 1.500 de lei, ofiţerii DGA au făcut şi o opt percheziţii la instituţii publice şi la locuinţele unor suspecţi pentru găsirea de probe necesare la dosarul de corupţie deschis în acest caz.

„Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment, rezultă suspiciunea rezonabilă privind săvârşirea de infracţiuni de corupţie şi fals, de către cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. În virtutea faptului că deţin o anumită autoritate conferită de pregătirea de specialitate şi utilizând resursele SJU Vaslui, cadrele medicale în cauză au creat o practică în sensul pretinderii şi primirii de bani de la pacienţi în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv prestarea serviciilor medicale”, se arăta într-un comunicat publicat, pe 9 februarie, de DGA.