ALERTĂ MONDIALĂ. ADN-ul fetiţei răpite de romi, trimis de INTERPOL autorităţilor române

Interpolul verifică în România ADN-ul fetiţei răpite de romi în Grecia, potrivit România TV. Fetiţa blondă, în vârstă de patru ani, a fost descoperită miercuri de poliţie într-o tabără de romi din Farsala, în centrul Greciei.

22 oct. 2013, 13:09
ALERTĂ MONDIALĂ. ADN-ul fetiţei răpite de romi, trimis de INTERPOL autorităţilor române

Interpol a trimis alerta către 190 de state pentru a fi verificată identitatea fetiţei şi cine sunt adevăraţii părinţi ai fetiţei răpite de familia de romi din Grecia.

Răpirea ar fi avut loc în anul 2009, iar autorităţile încearcă acum să afle de unde provine micuţa. Vor fi căutaţi copiii dispăruţi şi se vor face testele ADN ale părinţilor acestora pentru a vedea dacă coincid cu al micuţei.

Fetiţa blondă, care răspunde la numele de Maria, a fost găsită miercuri în timpul unei operaţiuni de rutină a poliţiei într-o tabără de romi din centrul Greciei.

Ea ar avea cinci sau şase ani, iar cuplul de romi care o avea în grijă a fost inculpat luni de răpire şi a fost plasat în detenţie în aşteptarea procesului.

Cuplul, format dintr-un bărbat în vârstă de 39 de ani şi soţia sa, în vârstă de 40 de ani, afirmă că fetiţa le-a fost încredinţată de mama ei, o femeie bulgară de etnie romă, deoarece ea nu putea să aibă grijă de ea.

Femeia acuzată că a răpit-o pe Maria insistă că nu i-au făcut niciun rău. Ea a recunoscut că nu este copilul ei dar că a prezentat-o ca atare pentru „a putea avea un mediu familial adecvat”. Sora lui Salis, Dimitra, în vârstă de 34 de ani, a declarat pentru Daily Mail că Maria a fost abandonată de o femeie bulgară atunci când aceasta avea două luni. „Femeia ne-a spus: «Luaţi acest copil. Dacă nu, îl voi da altcuiva». Ea a plecat şi nu s-a mai întors”. Ea susţine că au luat copilul pentru a-l proteja.

Mama lui Salis a declarat: „Femeia care a născut-o era incapabilă să aibă grijă de ea – ea nu o voia şi ne-a implorat să o luăm”.

VEZI SI DETALII NOI în cazul fetiţei găsite într-o tabără de ŢIGANI. Vezi de unde provine

„Mama ei ne-a trimis-o să ni se alăture pe scenă. Îi place să danseze – nu a fost tratată rău”, a declarat Dimitriou pentru Daily Mail, potrivit Mediafax.

Directorul asociaţiei Zâmbet de Copil căreia i-a fost încredinţată fetiţa, Costas Yannopoulos, a declarat: „Ea trăia în condiţii proaste şi era foarte murdară, dar acum este în siguranţă”. Fetiţa a fost externată din spital, în urma testelor efecutate la dinţi pentru a i se stabili vârsta. Yannopoulos susţine că dovezile de până acum sugerează că ar fi fost traficată.

Imaginile difuzate de poliţie arată că părul blond al fetiţei ar fi fost vopsit în castaniu atunci când era mai mică, ceea ce sugerează că familia ar fi vrut să ascundă diferenţele. Dar o altă fiică a cuplului, Emmannuella, în vârstă de 16 ani, a declarat că părul Mariei s-a deschis în blond în mod natural.

Yannopoulos susţine că este „bine ştiut” că romii fac trafic de copii între România, Bulgaria, Grecia şi Anglia.

Cuplul le-a spus poliţiştilor mai multe versiuni – că a fost abandonată de mama ei bulgară sau că a fost găsită la groapa de gunoi – dar Yannopoulos susţine că este mai probabil ca ea să fie originară din Scandinavia.

Duminică, locuitorii din tabăra din Farsala au declarat că o familie bulgară a făcut un aranjament cu cuplul să aibă grijă de fiica lor de când aceasta era bebeluş. „Erau bulgari, soţ şi soţie, care lucrau în Grecia temporar şi care stăteau aici uneori. La un moment dat ei au lăsat fetiţa să fie crescută de familie aici în sat”, a declarat Babil Dimitriou, preşedintele asociaţiei de romi din Farsala, pentru Daily Telegraph.

Citeşte şi Povestea TULBURĂTOARE a unei fetiţe găsită într-o tabără de romi

„Familia a crecut copilul ca şi cum ar fi fost al ei, deşi tatăl ei ar fi mai vine din când în când să o vadă. Ultima dată a vizitat-o acum cinci zile, după ce au fost făcute arestările. Toţi ceilalţi romi i-au spus bărbatului bulgar să explice poliţiei că fetiţa este a lui, dar el a dispărut”, afirmă el.

Poliţia susţine că familia a primit peste 7.000 de euro lunar ca ajutoare pentru cei 14 copii pe care pretinde că îi are.

Şeful poliţiei, Vassilis Halatsis, a adăugat că femeia avea două cărţi de identitate şi două nume.

„Dintre copiii pe care i-am găsit până acum, doar uitându-ne la ei putem spune că sunt foarte puţine asemănări, chiar deloc, cu părinţii”, a explicat el.

VEZI SI IMAGINI REVOLTĂTOARE. Cum era EXPLOATATĂ fetiţa găsită în tabăra de romi din Grecia VIDEO