Intervenţia la accidentul din Apuseni ar putea fi cercetată de Comisia de apărare a Senatului

Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, vineri, pentru Mediafax că va propune audierea în acest for a reprezentanţilor instituţiilor cu responsabilităţi în intervenţia după accidentul din Apuseni şi analizarea modului în care şi-au îndeplinit atribuţiile.

RomaniaTV.net
24 ian. 2014, 15:55
Intervenţia la accidentul din Apuseni ar putea fi cercetată de Comisia de apărare a Senatului

Dobriţoiu a declarat că pentru luni este programată o şedinţă a Comisiei de apărare din Senat, cu o ordine de zi prestabilită, însă va introduce în dezbaterea comisiei subiectul accidentului aviatic din Apuseni, pentru a se decide asupra eventualei audieri a reprezentanţilor Ministerului de Interne, Ministerului Tranporturilor, a Ministerului Apărării şi a STS.

„În afara agendei, vom discuta şi asupra modului în care au intervenit instituţiile statului (după accidentul aviatic din Apuseni – n.r.), conştienţi fiind că în paralel se desfăşoară atât verificări sau anchete ale Corpului de control al premierului şi ale Corpului de control al ministrului Transporturilor. De asemenea, vom analiza modul în care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi-a îndeplinit în literă obligaţiile, această chestiune fiind discutată şi în şedinţa CSAT care urmează să fie convocată luni, din câte am înţeles. Noi vom dezbate acest subiect pentru a indentifica împreună care sunt cele mai bune atitudini, reacţii din partea Comisiei, având în vedere că responsabilităţile noastre sunt limitate”, a afirmat Dobriţoiu.

El a fost întrebat dacă se va discuta şi despre audierea reprezentanţilor Ministerului Apărării, pentru a vedea dacă această instituţie se putea implica mai mult în intervenţia după accidentul aviatic.

„Categoric este posibilă audierea nu numai a celor de la Ministerul Apărării, ci şi a celor de la Ministerul de Interne, însă eu consider că vom avea o imagine mai clară la nivelul comisiei nu numai în urma anchetelor, dar în urma studierii rapoartelor de analiză şi evaluărilor care se fac”, a mai spus senatorul PNL.