Intervenţie a salvamontiştilor, după ce o maşină a căzut în prăpastie în masivul Parâng

Salvamontiștii de la Salvamont Gorj au avut o misiune foarte dificilă în masivul Parâng, în zona Văii Lotrului, după ce o mașină de teren s-a răsturat în prăpastie. În mașină erau două persoane, care au suferit răni, dar care au fost transportați la echipele medicale.

15 aug. 2017, 12:04
Intervenţie a salvamontiştilor, după ce o maşină a căzut în prăpastie în masivul Parâng

UPDATE: Elicopterul SMURD l-a preluat pe bărbatul aflat în stare mai gravă. Cei doi tineri au fost duşi de urgenţă la spital.

UPDATE: Doi tineri, soţ şi soţie, în vârstă de 28 şi 26 de ani, au fost grav răniţi, marţi, după ce s-au răsturnat cu maşina pe Transalpina, la locul accidentului intervenind salvamontiştii şi fiind trimis şi un elicopter SMURD.

Reprezentantul Salvamont Gorj Ioan Dodenciu a declarat pentru News.ro că salvamontiştii au intervenit pe Transalpina, în zona Văii Lotrului, unde o maşină de teren în care se aflau două persoane, soi şi soţie din Timişoara, a ieşit de pe drumul principal şi s-a răsturnat pe un teren accidentat.

”Este vorba despre o maşină de teren în care se aflau două persoane. Au luat-o pe un teren accidentat, ieşind de pe şoseaua principală, iar la un moment dat s-au răsturnat cu autoturismul de câteva ori, până în drum. Ambii sunt răniţi. Noi, cei de la Salvaomont, am fost în echipaj de primă urgenţă, i-am scos şi maşină şi au fost transportaţi la spital. Unul a fost preluat de Ambulanţă, iar celălalt de elicopterul SMURD”, a declarat Ioan Dodenciu.

Salvamontiștii gorjeni au intervenit pentru salvarea a două persoane accidentate grav în masivul Parâng, zona Văii Lotrului, în urma răsturnării unei mașini de teren pe un drum forestier. „Salvamontiștii au ajuns la locul accidentului, au acordat primul ajutor medical celor două victime și le-au pregătit pentru transportul cu ambulanța Salvamont Gorj până în zona șoselei Transalpina de unde vor fi preluate, pentru transport la spital, de catre un elicopter și o ambulanță”, se arată pe pagina Salvamont România.

Si in masivul Piatra Craiului salvamontistii din Zarnesti intervin pentru salvarea unei persoane cazut a circa 10 metri intr-o zona accidentata”, arată cei de la Salvamont.