Intervenţie contracronometru pe Masivul Ceahlău. Doi turişti au fost salvaţi de pe munte

Doi turişti din Galaţi au rămas blocaţi luni seara, la peste 1.200 de metri altitudine, pe Masivul Ceahlău, după ce au fost surprinşi de o ploaie cu grindină. Pentru că temperaturile au scăzut brusc, o femeie a suferic un şoc hipotermic, informează România TV.

31 mai 2016, 13:56
Intervenţie contracronometru pe Masivul Ceahlău. Doi turişti au fost salvaţi de pe munte

Cei doi turişti din Galaţi erau pe un traseu de munte, în Vârful Ceahlău. Ei au fost surprinşi de o furtună puternică cu gheaţă, aşa că au fost nevoiţi să ceară ajutor şi au sunat la 112. Salvamontiştii au mers în zonă şi i-au căutat pe turişti, însă, până când aceştia au fost găsiţi, femeia era deja în stare destul de gravă. Era în hipotermie. Avea o temperatură a corpului sub 35 de grade, comunica destul de greu şi avea dureri foarte mari.

Salvamontiştii au încercat să îi ridice temperatura corpului, însă starea de sănătate a femeii nu se ameliora, aşa că au cerut ajutorul şi unui echipaj SMURD. Până când medicii de la SMURD au ajuns acolo să o preia pe femeie, salvamontiştii au reuşit să o stabilizeze. Ulterior tânăra a fost transportată la spitalul din Piatra Neamţ.

Citeşte şi Familie cu doi copii, salvată din Munţii Bucegi. Alţi 5 turişti, blocaţi pe munte