Intervenţie de urgenţă în Salina Turda. Mai mulţi turişti au rămas blocaţi la înălţime în rotata din salină UPDATE

Pompierii ISU Cluj au intervenit vineri la Salina Turda pentru salvarea unor turişti care au rămas blocați la înălțime în roata din interiorul salinei.

RomaniaTV.net
06 apr. 2018, 13:07
Intervenţie de urgenţă în Salina Turda. Mai mulţi turişti au rămas blocaţi la înălţime în rotata din salină UPDATE

UPDATE: Conducerea Salinei Turda transmite că incidentul petrecut vineri, când mai mulţi turişti au rămas blocaţi în roata panoramică şi a fost necesară intervenţia unui echipaj ISU pentru coborârea lor, nu a fost cauzată de o defecţiune a instalaţiei de agrement.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, directorul general al Salinei Turda, Simona Baciu, susţine că viaţa turiştilor nu a fost în pericol şi că a fost vorba de un incident minor.

„Uşa unei gondole (n.r.- a Roţii Panoramice) în care nu se afla niciun turist s-a deschis în timpul rulării. Am fost nevoiţi să oprim roata şi să solicităm intervenţia serviciilor de specialitate pentru evacuarea în siguranţă a turiştilor care se aflau în celelalte gondole. Subliniem că nu a fost vorba de vreo defecţiune a roţii. În niciun moment siguranţa turiştilor aflaţi în Roata Panoramică nu a fost pusă în pericol. Chiar dacă a fost vorba de un incident minor, în conformitate cu procedurile pe care le avem, solicităm sprijin de specialitate, întrucât siguranţa turiştilor este prioritară”, se arată în comunicatul conducerii Salinei Turda.

Potrivit sursei citate, „nu a existat niciun moment de panică şi nu a fost pusă în pericol viaţa sau siguranţa turiştilor”.

19 turişti, dintre care 12 adulţi şi şapte copii, au fost coborâţi vineri de pompieri după ce au rămas blocați în roata de agrement din interiorul Salinei Turda. Ușa unei nacele nu s-a închis corespunzător şi a lovit o parte a sistemului. 

„O nacelă din roata mare din Salina Turda a rămas deschisă, iar în momentul în care roata se învârste loveşte un dispozitiv lateral. Cineva trebuie să urce şi să închidă nacela astfel încât roata mare să fie pusă în mişcare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Ciprian Cornea, pentru Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Ciprian Cornea, a precizat că toţi au fost coborâţi în siguranţă. 

„Din informaţiile primite în dispeceratul instituţiei rezultă că toţi turiştii, 12 adulţi şi 7 copii, aflaţi în roata mare au fost coborâţi în siguranţă, în urma intervenţiei pompierilor de la Detaşamentul Turda. De asemenea, în urma intervenţiei alpiniştilor, uşa nacelei a fost închisă, iar roata s-a pus în mişcare”, a spus Cornea.