Intervenţii dramatice în nămeţi. Misiuni de salvare în condiţii extreme, oameni salvaţi în ultimul moment

Medicii şi echipele ISU au avut mai multe misiuni de salvare în condiţii extreme şi au putut interveni numai cu ajutorul autospecialelor cu şenile. Un bătrân de 79 de ani a făcut o criză de inimă şi a fost salvat în ultimul moment, iar o gravidă a fost dusă la spital ca să nască. O altă gravidă din județul Constanța a fost și ea preluată de o şenilată, dar a fost transportată la Silistra, în Bulgaria, deoarece era cea mai apropiată unitate medicală.

18 ian. 2016, 07:21
Intervenţii dramatice în nămeţi. Misiuni de salvare în condiţii extreme, oameni salvaţi în ultimul moment

Bătrânului de 79 ani i s-a făcut rău luni dimineaţă. Rudele au sunat la 112, dar cum drumul era blocat din cauza viscolului, salvatorii au putut ajunge la el doar cu o autospecială cu şenile.

„Am intervenit cu această autospecială pentru toate tipurile de teren, intervenţia a fost destul de dificilă, dar ne-am făcut datoria cu succes”, a spus Iulian Irimia, ISU Vrancea.

Bătrânul a ajuns în siguranţă la Spitalul Judeţean din Focşani.

„Am avut un cetăţean de 79 de ani cu probleme cardiace. Am sunat la ISU Vrancea, am luat legătura cu prefectura judeţului, ne-au trimis o şenilată, o wolă de la Drumuri şi Poduri cu buldoexcavatorul nostru şi am ajuns la persoana respectivă”, a spus Costel necula, primar Măicăneşti.

Vezi şi: COD PORTOCALIU de VISCOL. Vezi zonele afectate

Tot în Vrancea, o femeie în vârstă a avut nevoie de ajutorul medicilor. Medicii au putut ajunge la ea după ce o freză de la Drumuri Naţionale le-a deschis calea.

Şi în Constanţa o femeie gravidă a avut nevoie de intervenţia salvatorilor pentru a ajunge la spital. Tinerei îi venise sorocul să nască, dar nu a putut ajunge la spitalul din Constanţa decât cu o şenilată, deoarece drumul către satul ei era blocat.

Gravida este acum îngrijită la Unitatea de Primiri Urgenţe Constanţa.

În judeţul Giurgiu, salvatorii au intervenit să scoată din zăpadă o ambulanţă care transporta un bebeluş bolnav, iar un bărbat aflat în comă a fost adus cu de la Olteniţa la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti.

Vezi şi: Prăpăd după viscol şi ninsori, mii de oameni afectaţi. Mai multe drumuri naţionale sunt închise