Locul unic din LUME unde putem scăpa de o APOCALIPSĂ NUCLEARĂ. Se află chiar în România VIDEO

Peştera Movile, aflată lângă Mangalia, este singurul ecosistem care se autosusţine în lipsa luminii naturale ... tocmai această independenţă de mediul exterior face din peşteră un loc ferit de pericole.

26 feb. 2015, 14:48

Peştera Movile este complet izolată de exterior şi şi-a dezvoltat propriul ecosistem, iar insectele şi crustaceele se hrănesc cu bacteriile dezvoltate acolo.

Citeşte şi Cum arată cel mai PĂZIT loc de pe PLANETĂ. Se află sub pământ şi a stat închis 23.000 de ani VIDEO

„Peştera de la Movila a fost prima şi rămâne cea mai interesantă din lume prin bogăţia de specii şi prin numărul de indivizi care există în peşteră şi mai ales prin faptul că e izolată de suprafaţă, nu a avut niciodată o deschidere naturală spre suprafaţă”,  explică bilogul Şerban Sârbu, potrivit România TV

Citeşte şi 5 locuri misterioase din Romania

Tocmai această izolare faţă de exterior o face adăpostul ideal, chiar şi în caz de atac nuclear. Nu va fi însă o drum uşor pe sub pământ, deplasarea fiind extrem de dificilă.

Citeşte şi DESCOPERIRE ULUITOARE în România: Singurul loc din lume unde viaţa merge mai departe şi după un atac nuclear

„Galeriile sunt foarte înguste, trebuie să te târăşti pe o distanţă de circa 200 de metri. Galeria submersă continuă pe o distanţă de circa 40 de metri şi la un moment dat se îngustează aşa de tare, că nu poţi să continui explorarea”, mai spune biologul.

Peştera a fost descoperită întâmplător, în 1986, de mai mulţi cercetători români care studiau solul, în vederea construirii unei centrale electrice în apropierea Mării Negre.