Într-un moment de confuzie, Merkel l-a numit Francois Mitterand pe Hollande

Cancelarul german Angela Merkel a comis joi o confuzie în cadrul conferinţei de presă comune cu preşedintele francez Francois Hollande, pe care l-a confundat cu ilustrul său predecesor, Francois Mitterand (1981-1995), spre amuzamentul liderului de la Palatul Elysee, după cum a relatat agenţia de presă France Presse, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
31 mai 2013, 08:29
Într-un moment de confuzie, Merkel l-a numit Francois Mitterand pe Hollande

‘Temele pe care le avem în lucru au fost enumerate deja de Francois Mitterand: este vorba de stimularea competitivităţii, ocuparea forţei de muncă şi creşterea economică. Şomajul în rândul tinerilor are, desigur, o importanţă majoră în proiectul nostru’, a spus cancelarul german, înainte de a realiza confuzia.

‘Francois Hollande, nu Francois Mitterand! Francois Hollande’, s-a corectat imediat Merkel, în timp ce un surâs a iluminat chipul preşedintelui francez.

Cancelarul german şi preşedintele francez au vorbit după ce au adoptat o contribuţie franco-germană asupra creşterii şi ocupării forţei de muncă în vederea summitului european de la sfârşitul lunii iunie, pe fondul unei rate record a şomajului în Franţa.

‘Întotdeauna atunci când vine vorba de Franţa şi Germania se crede că poziţiile noastre diferă, dar, în cele mai multe cazuri, ajungem la un acord’, a subliniat preşedintele francez.