Întrebarea care face ravagii la interviurile de angajare. 90% dintre candidaţi pleacă acasă

O întrebare anume este adeseori folosită la interviurile de angajare din România şi străinătate în domenii precum software şi IT, financiar-bancar şi publicitate, potrivit businessmagazin.ro. Specialiştii în resurse umane susţin că testează modul în care viitorii angajaţi pot aborda o problemă şi găsi soluţii. Doar un candidat din zece trece acest test.

23 sept. 2014, 07:05
Întrebarea care face ravagii la interviurile de angajare. 90% dintre candidaţi pleacă acasă

Există două camere. Sunt trei întrerupătoare în camera unu şi trei becuri în camera a doua. Îţi vei petrece cinci minute în camera unu şi apoi 15 minute în a doua cameră. Din camera în care se folosesc întrerupătoarele nu se poate vedea cealaltă cameră. Nu ai voie să revii în camera întrerupătoarelor. Poţi apăsa pe întrerupătoare de câte ori vrei şi cum vrei.

Cerinţă: Care întrerupător corespunde fiecăruia dintre cele trei becuri?

SOLUŢIA: Un întrerupător nu se va folosi deloc. Astfel, un bec va fi stins şi neîncălzit. Un întrerupător va fi lăsat aprins. Astfel, becul va lumina camera. Un întrerupător va fi aprins aproape cinci minute şi va fi stins la plecarea din camera întrerupătoarelor. Astfel, becul va fi neaprins, dar se va încinge în cele aproape cinci minute în care a fost aprins.

CITEŞTE ŞI: Ce culori trebuie să porţi la un interviu de angajare