Întrebuinţări inedite ale cuptorului cu microunde: Ajută la spălatul şosetelor

Cuptorul cu microunde şi-a câştigat pe parcursul anilor un loc de cinste în bucătăriile din toată lumea. Chiar dacă întrebuinţarea sa principală este încălzitul sau gătitul semipreparatelor, se pare că acesta poate fi folosit şi la alte sarcini.

RomaniaTV.net
11 ian. 2013, 17:48
Întrebuinţări inedite ale cuptorului cu microunde: Ajută la spălatul şosetelor

Primul cuptor cu microunde a fost inventat de inginerul american Percy Spencer şi a apărut pe piaţă în urmă cu şase decenii. Încă de atunci invenţia a devenit o ustensilă nelipsită din bucătăriile tuturor, revoluţionând felul în care mâncarea poate fi gătită.

Deşi principala sa menire este aceea de a simplifica încălzitul produselor culinare, se pare că un cuptor cu microunde poate avea mai multe întrebuinţări în casă, notează tabloidul britanic Daily Mail.

Coloratul hainelor poate fi făcut cu ajutorul cuptorului cu microunde. Procedura este una destul de simplă. Un pachet de colorant diluat într-un recipient de 200 de ml. de apă rece peste care se mai adaugă încă 400 de ml. este baza în care se pot colora aproximativ 225 de grame de material. Conţinutul de colorant cu apă trebuie pus apoi în cuptorul cu microunde timp de patru minute la putere maximă. Materialul folosit trebuie spălat în apă rece şi lăsat să se usuce la soare.

Gătitul porumbului poate fi de asemenea o operaţiune dusă la bun sfârşit cu cuptorul cu microunde. Porumbul trebuie înfăşurat într-un prosop de hârtie udat şi lăsat apoi la cuptorul cu microunde timp de cinci minute. Porumbul se scoate apoi din prosop şi se serveşte cu unt şi sare.

Înlăturarea gumei de mestecat de pe haine a fost întotdeauna o sarcină destul de grea. Cu toate acestea, cuptorul cu microunde poate fi folosit pentru a scoate guma din orice articol vestimentar. Porţiunea care are gumă pe ea trebuie umezită cu oţet, apoi haina trebuie pusă în cuptorul cu microunde şi lăsat la încălzit. Guma se va înlătura foarte uşor de pe articolele vestimentare.

Ceara epilatoare folosită de către persoanele de sex feminin poate fi topită foarte uşor la cuptorul cu microunde. Recipientul în care se află aceasta trebuie încălzit timp de zece secunde în cuptorul setat la putere de 80%.

Sterilizarea borcanelor sau a bureţilor de bucătărie este o altă activitate care poate fi făcută folosind cuptorul cu microunde. Borcanele trebuie umplute cu foarte puţină apă şi încălzite în cuptor pentru aproximativ două minute, sau până la momentul în care apa din borcane începe să fiarbă. Aceeaşi procedură trebuie făcută şi cu bureţii, însă aceştia trebuie îmbibaţi în apă curată şi lăsaţi tot timp de două minute în cuptor.

Deşi poate părea ciudat, spălatul ciorapilor poate fi făcut în interiorul unui cuptor cu microunde. Şosetele trebuie puse într-un recipient cu apă şi detergent şi lăsate timp de zece minute pe puterea maximă a cuptorului.

Ca şi măsuri de siguranţă este indicat ca în cuptorul cu microunde să nu introduceţi materiale din fier şi să nu lăsaţi copiii să aibă acces la el.