Întrebuinţări NEOBIŞNUITE ale berii: Te ajută la curăţenie şi te scapă de melcii din grădină

Berea este consumată de români în principal vara, pentru a se răcori sau hidrata, însă această băutură are şi alte întrebuinţări care nu presupun un pahar sau o sticlă.

11 iul. 2014, 12:27
Întrebuinţări NEOBIŞNUITE ale berii: Te ajută la curăţenie şi te scapă de melcii din grădină

1. Berea îţi catifelează pielea datorită ingredientelor sale pline de antioxidanţi. În plus, berea se poate folosi şi pentru a realiza o mască de faţă homemade.

2. Berea poate fi folosită pentru marinatele de carne. Carnea marinată în bere are mai multă savoare. Nici nu trebuie să vă faceţi griji că alcoolul va rămâne în carne, deoarece acesta se evaporă în timpul procesului de gătire. Mai mult, unele studii au descoperit că marinarea cărnii în bere reduce substanţele cancerigene care apar ca urmare a arderii cărbunelui, dacă preferaţi un grătar clasic.

Citeşte şi Berea e bună, chiar şi pentru părul tău. Cum îţi faci un balsam natural

3. Berea ajută la curăţarea oalelor şi a tigăilor: aciditatea ei „şlefuieşte” metalul. Nici nu trebuie să folosiţi bere proaspătă; şi cea trezită, rămasă după o petrecere, funcţionează la fel de bine.

4. Berea vă poate răsfăţa picioarele. Mai mult, ea înmoaie bătăturile şi îmbunătăţeşte circulaţia din picioare.

5. Berea îţi face părul să strălucească dacă o aplici şi o menţii circa 10 minute pe păr. Cel mai bine este să folosiţi bere trezită pentru a nu avea apoi probleme cu mirosul.

Citeşte şi Cum trebuie să bei berea pentru a fi mai gustoasă

6. Te poţi răcori cu o bere pe băţ. Berea te poate răcori şi dacă este îngheţată. Tot ce trebuie este să turnaţi berea în forme speciale pentru îngheţata de casă şi să aşteptaţi să devină gheaţă.

7. Berea este un remediu natural şi eficient împotriva melcilor de grădină. Ploile abundente aduc o mulţime de melci în grădină, iar stârpirea lor este destul de dificilă. Dacă plasaţi un pahar mare de bere în pământul din grădină, peste noapte toţi melcii se vor îneca în lichid.

8. Berea te adoarme. Dacă aveţi probleme cu somnul, un pahar de bere, de preferat la temperatura camerei, vă va relaxa şi vă va ajuta să adormiţi mai repede.

Citeşte şi Întrebuinţări inedite pentru pudră

9. Berea ajută la lustruirea lemnului şi îi redă culoarea naturală. Pentru acest lucru trebuie neapărat să folosiţi bere trezită şi neagră. Înainte de a o folosi pentru lustruire verificaţi pe o suprafaţă mică şi ascunsă, este posibil ca unele tipuri de lemn să nu reacţioneze bine.

10. Berea te poate ajuta să stingi un foc, dacă nu ai altceva la îndemână.