Întrebuinţările neconvenţionale ale detergentului de vase

Un detergent de vase poate fi folosit în mai multe situaţii, în casă sau în jurul ei, nu doar la spălatul farfuriilor. Detergentul de vase nu atacă pielea şi are o mulţime de întrebuinţări.

RomaniaTV.net
31 ian. 2015, 11:56
Întrebuinţările neconvenţionale ale detergentului de vase

SCOATE PETELE DE GRASIME DE PE HAINE

Daca ti-ai patat hainele cu sos sau ai observat gulerul camasii ingalbenit, freaca zonele vitale cu putin detergent de vase inainte sa le bagi la spalat. Majoritatea detergentilor de vase actioneaza bland asupra tesaturilor, chiar si asupra celor delicate cum ar fi lana sau matasea.

CURATA GRESIA, DAR NU SI PARCHETUL

Toarna putin detergent de vase intr-o galeata cu apa calda si vei avea un amestec mai bun pentru curatat linoleumul. Nu aplica insa pe parchet sau pe podelele de lemn.

DEGRESEAZA MOBILA

Acelasi amestec de apa calda cu putin detergent de vase poate fi pus intr-un pulverizator si folosit pentru degresarea mobilierului de gradina, fie ca e facuta din rachita sau plastic.

Citeşte şi  Soluţii naturale pentru curăţenie. Vezi cu ce poţi spăla parchetul, gresia sau blatul de bucătărie

REDA STRALUCIREA BIJUTERIILOR

Amesteca putin detergent de vase cu apa minerala si vei obtine lichidul ideal in care iti poti curate bijuteriile. Lasa bijuteriile cinci minute in acest ameste si apoi baga-le sub un jet de apa. Daca mizeria dintre striatii nu s-a curatat complet, freaca cu o periuta de dinti.

CURATA PERIILE DE PAR

Pune peria de par intr-un recipient cu apa calduta in care ai turnat o picatura de detergent de vase. Sebumul depus pe perie se va indeparta imediat.

Citeşte şi  Cum scapi rapid de mucegaiul din baie

CURATA RUFELE SPALATE LA MANA

Toarna echivalentul unei lingurite de detergent de vase intr-un lighean cu apa calduta pentru rufele delicate care se spala la mana.

PRINDE SI UCIDE MUSTELE DE OTET

Toarna 3 picaturi de detergent de vase intr-un castron de otet. Acesta atrage mustele, iar detergentul de vase va face ca tensiunea superficiala a lichidului sa se sparga, astfel ca mustele se vor scufunda in lichid si se vor ineca.

Citeşte continuarea pe feminis.ro.