Introducerea în Constituţia Republicii Moldova a termenului "limba română" ca limbă oficială, aviz pozitiv în Comisia pentru economie

Publicat: Joi, 09 Noiembrie 2017 10:55 // Actualizat: Joi, 09 Noiembrie 2017 10:55 // Sursa: romaniatv.net

Proiectul de lege cu privire la modificarea art. 13 din Constituţia Republicii Moldova, care prevede înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” ca limbă oficială, a fost avizat pozitiv de Comisia parlamentară pentru economie, buget şi finanţe. Proiectul a fost votat cu şase voturi "pentru" şi patru "împotrivă", transmite Deschide.MD.

Deputaţii care au fost de acord cu întroducerea în Constituţie a limbii române sunt: Ştefan Creangă (Grupul Parlamentar Popular European); Marcel Răducan (Fracţiunea Partidului Democrat); Vladimir Andronachi (Fracţiunea Partidului Democrat); Grigore Cobzac  (Fracţiunea Partidului Liberal Democrat); Gheorghe Mocanu (Grupul Parlamentar Popular European); Alina Zotea (Fracţiunea Partidului Liberal). 

Cei care s-au împotrivit înlocuirii acestui articol din Constituţie sunt: Alexandr Bannicov (Fracţiunea Partidului Democrat); Vladimir Golovatiuc (Fracţiunea Partidului Socialiştilor); Zinaida Greceanîi (Fracţiunea Partidului Socialiştilor) şi Corneliu Dudnic (Fracţiunea Partidului Democrat). 

Repartizarea voturilor în comisie a fost confirmată pentru Deschide.MD de liberala Alina Zotea, care a mai precizat că Oxana Domentii, deputata din cadrul Fracţiunii Partidului Comuniştilor, a lipsit de la şedinţă. 

Comisia economică şi de buget - finanţe este singura comisie parlamentară care a avizat până în prezent acest proiect. Preşedintele comisiei, Ştefan Creangă, a mai menţionat că membrii comisiei „vor propune Plenului ca acest proiect să se voteze nominal”. 

Iniţiativa legislativă cu privire la modificarea articolului 13 din Constituţie a fost înaintată de deputaţii fracţiunii Partidului Liberal Democrat. Curtea Contituţională a stabilit, în cadrul şedinţei din 31 octombrie, că iniţiativa deputaţilor PLDM este constituţională. 

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6485
RON
14 Dec
noapte -3 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H