Intrusul din Parlamentul canadian: Primele imagini înregistrate de camere, date publicităţii VIDEO

Camerele de supraveghere din apropierea Parlamentului canadian au suprins momentul în care bărbatul a furat o maşină şi a dat buzna în clădire.

24 oct. 2014, 05:43

Bărbatul care a atacat Parlamentul canadian se convertise la Islam şi voia să plece în Siria pentru a lupta alături de jihadişti.

În imagini se vede o maşină care opreşte în zonă, iar atacatorul iese cu o armă în mână, ameninţând oamenii din jur. Bărbatul a mers apoi către maşinile parcate lângă parlament şi a furat autoturismul unui ministru, după ce l-a ameninţat pe şofer.

Atacatorul a parcat apoi în faţa clădirii şi a năvălit în parlament, unde unul dintre holuri s-a transformat în câmp de luptă.

Citeşte şi Atac armat în Canada: Atacatorul, identificat. Era considerat un „călător cu grad ridicat de risc”

Bărbatul, născut în Quebec, se afla sub supravegherea autorităţilor şi avea antecedente penale. El făcuse închisoare, printre altele, pentru posesie de arme. Recent, se convertise la islam şi voia să plece în Siria, pentru a lupta alături de jihadişti.

Între timp, premierul Stephen Harper a promis că va înăspri legile care pedepsesc terorismul. El intenţionează să ofere mai multă putere agenţiilor de supraveghere şi de securitate. Totodată, ofiţerul care l-a împuşcat pe atacator a fost răsplătit pentru actul său de curaj în faţa aleşilor, care au revenit la muncă la o zi de la atacul terorist. În semn de mulţumire că le-a salvat vieţile, parlamentarii l-au aplaudat minute în şir.