Inundaţii devastatoare în Sri Lanka. Peste 80 de oameni şi-au pierdut viaţa

Armata din Sri Lanka a găsit trupurile neînsufleţite ale victinelor inundaţiilor care au afectat mai multe regiuni din ţară.

22 mai 2016, 14:28
Inundaţii devastatoare în Sri Lanka. Peste 80 de oameni şi-au pierdut viaţa

Armata caută în continuare oameni dispăruţi şi distribuie ajutoare supravieţuitorilor dezastrului, informează presa belgiană.

Populaţia din zonele afectate de inundaţiile catastrofale şi-a părăsit casele. S-au produs şi alunecări de teren masive în aceste zone sinistrate în prezent.

Echiepele de intervenţie au mai găsit 13 cadavre sâmbătă seara în cea mai afectată zonă, Kegalle, situată la aproximativ o sută de kilometri la nord-est de Colombo, zonă în care două sate au dispărut de pe faţa pământului, săptămâna trecută.

De săptămâna trecută, Sri Lanka a avut parte de cele mai abundente ploi din ultimii 25 de ani. Peste 80 de persoane au murit şi 118 sunt încă date dispărute. Au fost găsite până acum 48 de cadavre.

Citeşte şi Prăpăd în Bangladesh: Ciclonul Roanu a ucis 23 de persoane

Populaţia a primit şi ajutoare internaţionale pentru aproximativ 500.000 de persoane evacuate. Soldaţii şi serviciile de securitate distribuie produsele de primă necesitate sinistraţilor – aproximativ 300.000 de persoane care şi-au găsit refugiu în adăposturi publice.