Inundaţii dezastruoase în Argeş după o rupere de nori VIDEO

O rupere de nori a făcut ravagii azi-noapte, în judeţul Argeş. În mai puţin de o oră, peste 170 de gospodării din 8 comune au fost inundate. Un bătrân a avut nevoie de îngrijiri medicale. Acestuia i s-a făcut rău când şi-a văzut casa luată de apă.

17 mai 2014, 05:47
Inundaţii dezastruoase în Argeş după o rupere de nori VIDEO

După numai câteva minute de ploi torenţiale, localitatea Săpata, judeţul Argeş a fost acoperită de apă. Zeci de gospodării au fost inundate, iar apa a intrat şi peste oameni în case. Când şi-a văzut munca de-o viaţă luată de ape, unui bătrân de 69 de ani i s-a făcut rău.

Potopul s-a format după ce apa s-a scurt de pe versanţi. Au fost oameni care nu au mai putut salva nimic din gospodării. „Toată casa, tot ce se vede, anexe, tot ni le-a inundat. Nu mai avem nimic, ne-a luat păsări”, s-a lamentat o femeie.

În unele gospodării nivelul apei a depăşit un metru. „A fost o rupere de nori foarte puternică. Sunt cantităţi de apă pe care sătenii spun că nu le-au văzut în ultimii 60 de ani. Avem cel puţin 100 de curţi inundate”, a declarat prefectul Mihai Oprescu.

Bilanţul urgiei dezlănţuite în judeţul Argeş este dezastruos. Sute de gospodării din şapte comune au au fost afectate.