Inundaţii în Balcani: Doi morţi, mii de persoane evacuate din calea puhoaielor VIDEO

Ploile torenţiale care au căzut în Balcani în ultimele zile au provocat tragedii şi pagube materiale imense. Două persoane au murit în Slovenia, mii de oameni au fost evacuaţi în Croaţia, iar situaţia este la fel de dramatică şi în Bosnia.

15 sept. 2014, 06:00
Inundaţii în Balcani: Doi morţi, mii de persoane evacuate din calea puhoaielor VIDEO

În Slovenia, o tânără de 17 ani şi un bărbat de 30 de ani au murit înecaţi, după ce maşina lor a fost luată de puhoaie, potrivit România TV. Tragedia s-a produs în apropiere de capitala Ljubljana. În mai multe regiuni, apele au inundat sute de case şi drumuri şi au provocat alunecări de teren. Patru localităţi au rămas complet izolate.

Nici în ţara vecină, în Croaţia, lucrurile nu stau mai bine. Peste 2.000 de oameni au fost evacuaţi din casele lor din oraşul Karlovac, aflat în centrul ţării. Sute de pompieri au fost mobilizaţi ca să construiască diguri, pentru a nu permite râurilor să iasă din matcă, iar autorităţile au avertizat că nivelul apei în râuri creşte cu 10 centimetri pe oră.

În Bosnia, zeci de case au fost inundate, iar sute de pompieri au ajutat la evacuarea locanicilor.

Nici Austria şi Ungaria nu au scăpat de furia apelor, inundaţiile ducând la închiderea a zeci de şosele.

Dezastrul din Balcani vine la patru luni după ce Croaţia, Bosnia şi Serbia au fost lovite de cele mai grave inundaţii din ultimii 120 de ani. Atunci, aproximativ 50 de persoane au murit.

CITEŞTE ŞI: Inundaţii în India şi Pakistan: 480 de morţi şi 200.000 persoane izolate în Caşmir