INUNDAŢII în România. Guvernul va aloca 36 de milioane de lei pentru judeţele Gorj, Vâlcea şi Argeş VIDEO

Cele mai afectate judeţe de ploile torenţiale care au căzut în ultimele zile sunt Gorj, Vâlcea şi Argeş. În cadrul comandamentului de urgenţă, prim-ministrul Victor Ponta a declarat că pentru aceste trei judeţe, Guvernul va aloca câte 12 milioane de lei.

30 iul. 2014, 13:55
INUNDAŢII în România. Guvernul va aloca 36 de milioane de lei pentru judeţele Gorj, Vâlcea şi Argeş VIDEO

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că judeţele Gorj, Vâlcea şi Arges, afectate de ploile torenţiale, vor primi de la Guvern câte 12 milioane de lei. Mai mult, premierul a precizat că în şedinţa de guvern care a fost amânată pentru joi se vor discuta alte probleme şi urgenţe legate de inundaţii. 

Citeşte şi O staţiune din Vâlcea, distrusă de viitură. Turiştii veniţi în vacanţă au văzut moartea cu ochii

Pentru cele trei judeţe care deja s-au confruntat cu mari probleme, Gorj, Vâlcea şi Argeş, o să alocăm câte 12 milioane de lei pentru cheltuielile urgente. ISU, jandarmii, poliţiştii să aibă benzină, motorină, să puteţi atunci când nu aveţi tehnică destulă la Apele Române să apelaţi la firme private, care au excavatoare, tot ceea ce ne trebuie. Să nu vă opriţi din ceva pentru că nu sunt bani. Mâine alocăm pentru aceste trei judeţe. Dacă sunt în alte zone necesităţi…de aceea am ţinut şedinţa de guvern pentru mâine după-amiază (joi n.r.) ca să putem să primim din timp. Vreau să vă rog cu cei de la Rezervele de Stat să puneţi la dispoziţie tot ce au nevoie oamenii, alimente, apă. În al doilea rând, banii pe care îi aprobăm mâine, autorităţile locale trebuie să vadă ce este cel mai urgent de reparat bucăţi de drum, poduri. Separat sunt lucrările de întărire a digurilor. Îi rog pe toţi preşedinţii de Consilii Judeţene, primarii, şefii de la ISU judeţene să transmiteţi la centru să ştim mâine cum vă trimitem rapid resursele financiare ca să nu fie niciun fel de sincopă în acţiunile dvs.„, a declarat premierul Victor Ponta în cadrul comandamentului de urgenţă de la Palatul Victoria.

Institutul Naţional de Hidrologie a prelungit şi extins avertizare de inundaţii pe fondul ploilor torenţiale căzute în ultimele zile. De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de ploi torenţiale în perioada 31 iulie, ora 3 – 1 august, ora 03.

Citeşte şi ŞEFUL ANM: PLOILE VOR CONTINUA ÎN JUDEŢELE INUNDATE. Este posibilă extinderea CODULUI PORTOCALIU VIDEO

VEZI şi DRUMURI BLOCATE din cauza inundaţiilor din ultime zile