Inundaţii masive în Albania soldate cu cel puţin un mort şi pagube importante

Inundațiile majore cauzate de ploile torențiale din Albania au provocat pagube importante și moartea unui angajat al companiei naționale de electricitate, informează AFP, citată de Agerpres.

03 dec. 2017, 13:00
Inundaţii masive în Albania soldate cu cel puţin un mort şi pagube importante

Sabri Vlinga a murit în timp ce lucra la un stâlp de linie electrică în Roskovec, a anunțat compania duminică într-un comunicat. Alte două persoane au fost rănite în accidente similare. Ele au fost transferate la un spital specializat din Italia, a adăugat aceeași sursă.

Aproximativ 6.400 de polițiști și soldați sunt deplasați pe teren pentru a ajuta victimele, a informat sâmbătă premierul Edi Rama, calificând situația „foarte critică”. Au fost salvați 1.500 de oameni din zonele afectate.

Mii de case sunt lipsite de electricitate, deoarece mulți stâlpi au căzut la pământ din cauza alunecărilor de teren, potrivit lui Shemsi Prençi, responsabil pentru protecția civilă. Mai mult de 7.874 de hectare de teren agricol și 3.193 de case sunt sub apă și mai multe drumuri din sudul țării rămân blocate din cauza precipitațiilor și alunecărilor de teren, potrivit Agerpres.

Personal din armată a fost trimis în Darezez (la 70 km sud de Tirana) pentru a construi un pod temporar și a veni în ajutorul a 2.000 de persoane blocate, a precizat Ministerul Apărării.

Autoritățile au sfătuit locuitorii care trăiesc lângă zonele fluviale să-și părăsească casele și să evite să se pună în pericol, deoarece mai multe râuri au ieșit din matcă din cauza precipitațiilor.

Și în Macedonia vecină, câteva râuri și principalul fluviu, Vardar, s-au revărsat ca urmare a ploilor, care, între altele, au perturbat și traficul, potrivit agenției de știri MIA.