Inundaţii masive în Mallorca. Numărul morţilor a ajuns la 14 GALERIE FOTO

Inundaţiile masive care au devastat Love Island au făcut victime. Până la ora aceasta, inundaţiile au făcut cel puţin 14 morţi în insula turistică spaniolă şi au devastat vestita staţiune de vacanţă.

10 oct. 2018, 16:24

Până acum, autorităţile au confirmat oficial decesul a şase persoane, între care şi doi cetăţeni britanici care şi-au pierdut viaţa în această staţiune de vacanţă.

Echipele de salvare caută eventualele victime şi cred că numărul acestora ar ajunge la 14 morţi. Echipele caută în continuare supravieţuitori, mai ales în albiile râurilor şi în zona de coastă. Încă opt persoane au fost date dispărute, miercuri, au informat autorităţile.

Poliţia şi elicoptere militare colaborează cu Garda Civilă la acţiunile de salvare şi de căutare a eventualelor victime surprinse în maşinile lor care au fost luate de ape. 

Imaginile de la locul dezastrului arată maşini avariate răsturnate unele peste altele, într-un morman ca şi cum ar fi fost date la un cimitir de maşini. Unul dintre aceste vehicule a ajuns în grădina unui bungalou.

Torentele foarte puternice au spart ferestrele şi uşile locuinţelor din Sant Llorenc, obligându-i pe oameni să se refugieze pe acoperişuri sau să înoate pentru a nu fi înghiţiţi de ape.

Autorităţile au folosit inclusiv câini special antrenaţi pentru salvarea victimelor din astfel de dezastre.