Inundaţiile au făcut ravagii în Germania. Audi a oprit producţia la una dintre uzine

Audi AG, divizia de lux a Volkswagen, va opri producția la a doua sa mare fabrică din sud-vestul Germaniei, din cauza inundațiilor, a anunțat luni un purtător de cuvânt al companiei.

30 mai 2016, 10:43
Inundaţiile au făcut ravagii în Germania. Audi a oprit producţia la una dintre uzine

La uzina Neckarsulm din landul Baden-Wuerttemberg lucrează 16.000 de angajați care produc modelele de vârf Audi A8 și R8. Purtătorul de cuvânt nu a dorit să precizeze când va fi reluată producția și câți angajați sunt afectați.

Cel puțin patru persoane au murit duminică noapte în timpul unor inundații violente provocate de ploile torențiale din sud-vestul Germaniei, au informat autoritățile locale.

Miercuri, Audi va prezenta rezultatele financiare pe primul trimestru din 2016.

Audi, cel mai mare contributor la câștigurile VW, se confruntă cu o varietate de probleme în acest moment, inclusiv fluctuațiile de curs valutar, competiția în creștere de pe piața auto chineză și posibilul vot în favoarea ieșirii Marii Britanii din UE (Brexit), a declarat recent directorul general Rupert Stadler.

De asemenea, poziția Audi este afectată de scandalul emisiilor în care este implicat Volkswagen. Anul trecut, Audi a pus deoparte 228 milioane de euro (260 milioane de dolari) pentru a acoperi reparațiile la vehiculele afectate, riscurile legale și alte măsuri legate de implicarea companiei, a anunțat șeful producătorului auto german.

Dar Audi speră că în urma lansării a peste 20 de modele noi sau restilizate vânzările din acest an să le depășească pe cele trecut, care s-au situat la nivelul record de 1,8 milioane de vehicule.

În primul trimestru 2016, Mercedes a livrat 483.487 vehicule, depășind cele 478.743 vândute de BMW, iar rata sa de creștere a vânzărilor a fost dublă față de cea a BMW. Dacă tendința continuă, Mercedes va depășit BMW anul acesta, devenind cel mai mare producător de automobile de lux din lume. În 2015, Mercedes a urcat pe locul doi, depășind Audi.

Grupul Volkswagen este implicat în prezent într-un scandal de amploare după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. La rândul său, Audi a recunoscut că în cazul său 2,3 milioane de mașini pe plan global au fost echipate cu acel software care permitea vehiculelor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor dar nu și în timpul operațiunilor normale.

Oficialii Audi au informat recent că vor plăti în medie angajaților de la fabricile din Ingolstadt și Neckarsulm un bonus de 5.420 euro (5.890 dolari), în scădere de la 6.540 euro în 2014.

În aprilie, vânzările Audi au crescut cu 7,5% pe plan global, la 164.350 vehicule, creșteri fiind înregistrate pe majoritatea piețelor: China (9,4%), Europa (9%) și SUA (5,8%). În primele patru luni din acest an, Audi a livrat în întreaga lume 620.100 vehicule, în creștere cu 4,9% față de perioada similară din 2015.