Inundaţiile şi alunecările de teren din Vietnam fac din nou victime: Cel puţin 77 de persoane au murit şi 26 sunt date dispărute

Numărul persoanelor care și-au pierdut viața în urma alunecărilor de teren și a inundațiilor cauzate de ploile torențiale care au căzut în regiunile nordice și centrale din Vietnam de la începutul săptămânii trecute a crescut la 77, informează joi Xinhua.

19 oct. 2017, 06:24
Inundaţiile şi alunecările de teren din Vietnam fac din nou victime: Cel puţin 77 de persoane au murit şi 26 sunt date dispărute

De asemenea, 26 de persoane sunt în continuare date dispărute, iar alte 38 sunt rănite, a anunțat Comitetul central de coordonare din cadrul Centrului de prevenire și control al dezastrelor din Vietnam.

Printre cele 77 de victime se numără 26 de persoane din provincia nordică Hoa Binh, 17 din provincia nordică Yen Bai, 16 din provincia centrală Thanh Hoa, 9 din provincia centrală Nghe An, 6 din provincia nordică Son La, 2 din capitala Hanoi și una din provincia centrală Quang Tri.

Pentru următoarele zile sunt prognozate inundații și alunecări de teren în zonele montane din centrul țării, se mai arată în anunțul Comitetului.

Citeşte şi Cel puţin 37 de morţi şi 40 de dispăruţi în inundaţii şi alunecări de teren, în Vietnam

Joia trecută, în districtul Tac Lac din provincia Hoa Binh, o alunecare de teren a înghițit 18 localnici, printre care se numărau și copii. Potrivit sursei citate, până miercuri toate cele 18 trupuri neînsuflețite au fost recuperate, potrivit Agerpres.

De la mijlocul lunii iunie, 148 de persoane și-au pierdut viața în Vietnam în urma inundațiilor și alunecările de teren, aceste catastrofe naturale provocând de asemenea pierderi de bunuri materiale în valoare de peste 3.000 de miliarde de dongi vietnamezi (132,7 milioane de dolari americani), se precizează în anunț.

În perioada 2000-2015, Vietnamul s-a confruntat cu 250 de inundații și alunecări de teren în urma cărora și-au pierdut viața sau au fost date dispărute 646 de persoane, iar 351 au fost rănite, potrivit statisticilor.