Inundaţiile şi sloiurile au făcut prăpăd mai multe judeţe din ţară VIDEO

Râurile acoperite de gheaţă s-au revărsat peste case şi maşini în mai multe judeţe din ţară. Cele mai grave situaţii sunt în Maramureş, Cluj, Bistriţa şi Suceava, acolo unde pompierii au zeci de intervenţii. Şi în Alba şi Arad mai multe localităţi au fost inundate şi drumurile blocate de şuvoaiele topite, informează România TV.

06 feb. 2017, 14:44
Inundaţiile şi sloiurile au făcut prăpăd mai multe judeţe din ţară VIDEO

Este dezastru în Apuseni din cauza inundațiilor. 25 de persoane au fost evacuate, zeci de case, pășuni și drumuri sunt sub ape, iar două drumuri nu se mai văd dintre sloiurile topite.

Şi în Arad un drum județean și zeci de hectare de terenuri au fost inundate din cauza revărsării Crișului Alb. De asemenea, a fost intervenţie spectaculoasă a pompierilor şi pe râul Bistriţa după ce gheaţa a fost detonată în Zonele Chiliei.

Echipele de intervenţie au folosit 34 de kilograme de dinamită, iar după detonare, debitul apei a scăzut.

Imagini impresionante au fost şi pe Valea Vaserului, în judeţul Maramureş. O casă a fost distrusă de sloiuri şi mai multe maşini au rămas îngropate sub gheaţă. Pompierii au intervenit pentru 70 de persoane izolate din cauza zăpoarelor care au acoperit drumul pe o distanță de 4 kilometri.

Spectacol terifiant al naturii a fost şi în judeţul Cluj, unde râul Someş aduce blocuri imense de gheaţă. Podurile de gheaţă au fost detonate în judeţele Bistriţa Nasaud şi Cluj, iar sloiurile ameninţă acum localităţi din Sălaj.

Citeşte şi Navigaţia pe Dunărea maritimă se desfăşoară în condiţii de ceaţă şi sloiuri