Răsturnare de situaţie în cazul învăţătoarei despre care s-a crezut că a murit după ce a mâncat o conservă cu ton UPDATE

Este anchetă de amploare în cazul morţii directoarei unui liceu din Bihor. Iniţial s-a crezut că aceasta ar fi murit după ce a mâncat o conservă de ton. Se pare însă ca e vorba de o intoxicație cu o substanță chimică (insecticid) care se folosește în spații deschise, la diverse culturi.

10 oct. 2018, 05:49
Răsturnare de situaţie în cazul învăţătoarei despre care s-a crezut că a murit după ce a mâncat o conservă cu ton UPDATE

UPDATE:Potrivit presei locale,  în acest caz ar fi vorba despre o intoxicație cu o substanță chimică (insecticid) care se folosește în spații deschise, la diverse culturi.

Soțul directoarei este administrator la baza de cereale din zonă și ar fi manipulat fără sa aibă voie această substanță. La fața locului s-au deplasat nu doar echipaje sanitare, ci și inspectori de la Garda de Mediu.

„S-a folosit în mod neautorizat o substanță deosebit de periculoasă, cu care nu oricine se poate «juca». Aviz amatorilor! Din păcate, a murit un om”, a transmis șeful Gărzii de Mediu Bihor, Mihai Togor, potrivit bihon.ro.

O anchetă este în desfășurare pentru a dovedi această suspiciu

Comunitatea din Tinca este şocată, după ce s-a aflat că directoarea adjunctă a Liceului Teoretic Nicolae Jiga din localitate, învăţătoarea Alina Ştiube, a murit, marţi, la doar 49 de ani.

Femeia era internată în spital, după ce a acuzat diverse stări de rău, la fel ca soţul ei. „Vineri s-a dus la spital, pentru că se simţea rău. Duminică au lăsat-o acasă, luni m-a anunţat că nu va veni la şcoală, că nu se simte bine. N-am mai ştiut nimic de ea până azi, când am aflat că a murit”, a declarat BIHOREANULUI directoarea liceului, Florica Martin.

Cei doi soţi au ajuns iniţial la Spitalul Judeţean, cu greţuri şi vărsături, iar de acolo au fost transferaţi la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal, unde ambii au fost internaţi. Din câte se pare, bărbatul este la rândul său în stare gravă.

Deocamdată, nu se ştie cauza morţii învăţătoarei. Însă se suspectează că s-ar fi intoxicat cu o substanţă folosită la combaterea dăunătorilor în depozitele de cereale. Surse medicale spun, de asemenea, că cei doi soţi le-ar fi spus medicilor că au început să se simtă rău după ce au mâncat o conservă de ton.

„Cu referire la pacienta Ş.A., decedată în cursul zilei de astăzi, 09.10.2018, în unitatea ATI, transferată de la Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea, comunicăm faptul că în acest moment nu pot fi individualizate, din punct de vedere medical, circumstanţele concrete şi cauzele decesului pacientei. Urmează ca, de îndată ce va fi finalizat raportul de autopsie să revenim cu informaţiile de interes public pe care le deţinem în legatură cu situaţia dată”, se arată într-un comunicat transmis marți de Spitalul Municipal.

Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiştilor, care au început deja o anchetă pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs decesul femeii. „În funcţie de rezultatele cercetărilor, va fi sesizată unitatea de parchet competentă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău.