Învăţătoarea fetei ucise la metrou, în stare de şoc: Am luat repede pastile, n-am mai putut să dorm

Lacrimi de durere în satul natal al Alinei, tânăra ucisă la metrou. Trupul neînsufleţit al tinerei a fost adus acasă, într-un sicriu alb. Zeci de localnici au venit să-şi ia rămas bun de la fată, să aprindă o lumânare şi să depună o coroană de flori. Învățătoarea tinerei a trăit clipe de nedescris când a auzit că e vorba chiar de eleva ei.

14 dec. 2017, 18:38
Învăţătoarea fetei ucise la metrou, în stare de şoc: Am luat repede pastile, n-am mai putut să dorm

Şapte secunde. Atât a durat scena de coşmar. În şapte secunde s-a frânt viaţa Alinei Ciucu. O tânără de 25 de ani, care mergea de la serviciu spre casă. Nimeni n-a încercat să o ajute. Unii martori au avut o singură reacţie: au scos telefonul să filmeze.

„Mi-a fost elevă, a fost un copil eminent, un copil deosebit, care nu se poate uita. Avea un suflet deosebit. Mi-a dat cândva o felicitare făcută de mâna ei, mi-a rămas în minte. Un copil deosebit. A scris: Din suflet vă dau această felicitare, doamna învăţătoare, ştiţi… eu nu am posibilitate… A făcut şcoala generală aici la Lişteava, a făcut liceul Teoretic la Dăbuleni, a făcut facultatea de Ştiinţe Politice, poate şi masteratul, dar nu ştiu sigur. Am vorbit cu ea în vacanţe, ne întâlneam, fiind din localitate. Avea un respect deosebit. Când am aflat, am luat repede pastile, vă spun. Auzisem seara, că s-a întâmplat la metrou, dar nu ştiam că e ea. Şi când am văzut faza la televizor, vă spun că n-am mai putut să dorm. Nu puteam. Vedeam acea fază care s-a şi repetat de nu ştiu câte ori. Criminal gestul din partea acelei persoane, criminal. Am înţeles că nu este în toate facultăţile mintale. Alina era o fată luptătoare, să ştiţi. A luptat mult să înveţe, să iasă din anonimat, cum s-ar zice, provenind dintr-o familie fără posibilităţi”, mărturiseşte vădit emoţionată învăţătoarea Elena Durău pentru Observator.

Vezi si: CUTREMURĂTOR. Ultimele cuvinte ale tinerei ucise la metrou: „A pus mâinile pe bordura aia…” VIDEO ŞOCANT

Agresoarea, Magdalena Șerban, are 36 de ani şi a fost prinsă după câteva ore, în centrul capitalei. De loc, femeia este din Craiova, iar anchetatorilor le-a spus că nu își aminteşte când a venit în București.

Cu câteva ore înaintea crimei, femeia încercase să mai împingă o tânără în faţa metroului, în staţia Costin Georgian. Fata a scăpat cu viaţă pentru că a reacţionat imediat: s-a echilibrat şi nu a căzut pe şine. Agresoarea a stat în Bucureşti la un centru pentru persoanele fără adăpost. Unde e cunoscută ca un om calm.

Este scandal în poliţie după crima de la metrou. Problema cea mai mare este că apelul de la 112 efectuat după primul atac al ucigașei nu a fost redirecţionat către poliţie. Tatăl fetei care a scăpat susține că după 45 de minute de la incident a sunat la 112 și a fost trimis la stația de metrou la care s-a întâmplat atacul. Bărbatul spune că a durat mai bine de o ora până a putut da declarații.

De cealaltă parte, Șeful Poliției Capitalei spune că nu s-au primit informații despre apelul la 112.

Ministrul de interne Carmen Dan a cerut verificări pentru a vedea dacă poliţiştii au procedat corect.

Între timp Magdalena Şerban a primit mandat de arestare pentru următoarele 30 de zile. In celula in care a fost repartizată s-a iscat un adevarat scandal.

Inteligentă şi organizată. Aşa au descris-o anchetatorii pe ucigaşa de la metrou. Şi totuşi, la audieri, au fost momente când părea incoerentă. A povestit că a fost exploatată în Spania, iar anchetatorii cred că şi-a ales victimele după trăsăturile agresoarei din străinătate.

Magdalena Şerban a fost dusă la Spitalul Penitenciar Jilava unde urmează sa fie expertizată psihiatric pentru a vedea dacă avea discernamant când a comis crima.