Învăţătoarea filmată când cerea bani pentru cadouri s-a întors la catedră

Învăţătoarea filmată în timp ce certa părinţii unor elevi pentur că au strâns prea puţini bani în vederea cumpărării de  cadouri de Sărbători pentru angajaţi ai Şcolii 10 din Capitală revine la catedră începând de luni. Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a deschis o anchetă în acest caz şi a sesizat procurorii, însă până la stabilirea unei sancţiuni, învăţătoarea poate preda în continuare la Şcoala Generală nr. 10 "Maria Rosetti".

06 ian. 2014, 07:26
Învăţătoarea filmată când cerea bani pentru cadouri s-a întors la catedră

O echipă a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (IŞMB) s-a deplasat luni dimineaţa la Şcoala nr. 10 pentru a verifica toate aspectele legate de modul în care au fost solicitate sumele pentru Pomul de Crăciun.

Potrivit unor surse ale IŞMB, echipa care s-a deplasat a verificat inclusiv „eventuala” implicare a unităţii de învăţământ în această chestiune. De asemenea, cercetarea se va extinde la toate clasele din şcoală, potrivit Agerpres.

Totodată, luni urma să se întrunească şi Consiliul de Administraţie al unităţii şcolare care va decide constituirea unei comisii de cercetare la nivelul şcolii privind aspectele sesizate în presă.

Aceleaşi surse au afirmat că învăţătoarea despre care se spune că a solicitat bani pentru serbarea de Crăciun riscă o sancţiune care ar putea merge „eventual” până la desfacerea contractului de muncă în cazul în care vor fi constatate aceste abateri grave.

Comisia de anchetă va întocmi raportul până miercuri, potrivit inspectorului general Constantin Trăistaru.

„Prevederile legale trebuie respectate. Procedurile trebuie respectate. Raportul comisiei IŞMB va fi gata până miercuri. Acesta va fi prezentat Consiliului de Administraţie”, a precizat inspectorul general.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 în legătură cu presupusele fapte penale săvârşite de învăţătoarea Dana Blîndu de la Şcoala nr. 10 din Capitală. 

Ancheta în acest caz a început după ce în presă a fost prezentată o înregistrare video, în care este surprinsă o discuţie între părinţi şi învăţătoarea Dana Blându de la Şcoala nr. 10 din Capitală, care cere bani pentru cadourile de sărbători.

Părinţii îi reproşează învăţătoarei că le cere prea mulţi bani, aceasta spunând că trebuie să fie oferite cadouri atât secretarei şcolii şi bibliotecarei, cât şi paznicilor şi femeilor de serviciu.

TUPEU FĂRĂ LIMITE. O învăţătoare cere sute de lei de la părinţi pentru cadouri de Crăciun VIDEO

Elevii şi preşcolarii s-au întors luni din vacanţa de iarnă.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), cursurile semestrului I vor fi reluate luni şi se vor încheia vineri, 31 ianuarie.

Vacanţa intersemestrială este prevăzută de sâmbătă, 1 februarie, până duminică, 9 februarie, cursurile semestrului al doilea desfăşurându-se de luni, 10 februarie, până vineri, 11 aprilie.

Vacanţa de primăvară este cuprinsă între 12 şi 22 aprilie, iar cursurile se vor desfăşura din 23 aprilie până pe 20 iunie.

Vacanţa de vară va începe pe 21 iunie şi se va încheia pe 14 septembrie.