Inventatorul Peter Madsen a torturat-o pe jurnalista Kim Wall până a ucis-o: Era decapitată, dezmembrată şi cu 14 răni în zona genitală

Inventatorul danez Peter Madsen i-a provocat răni multiple jurnalistei suedeze Kim Wall care a plecat împreună cu el în călătoria de lansare la apă a submarinului  fabricat de el. Jurnalista fusese invitată de Madsen să relateze despre acest eveniment ce a avut loc în august, anul trecut, a informat procurorul danez în rechizitoriu.

24 ian. 2018, 14:11
Inventatorul Peter Madsen a torturat-o pe jurnalista Kim Wall până a ucis-o: Era decapitată, dezmembrată şi cu 14 răni în zona genitală

Potrivit anchetatorilor, inventatorul danez Peter Madsen i-a provocat jurnalistei Kim Wall mai multe răni severe, înainte de a o ucide la bordul submarinului, în august 2017.

Madsen a fost inculpat în data de 16 ianuarie pentru „crimă cu premeditare”, potrivit actului de acuzare dat publicităţii miercuri. De asemenea, bărbatul a fost acuzat şi de atingere la integritatea unui cadavru,precum şi de agresiuni sexuale.

Inventatorul în vârstă de 47 de ani a decapitat-o, i-a tăiat mâinile şi picioarele. Înainte de acestea, bărbatul a înjunghiat-o în mod repetat cu un pumnal, provocându-i 14 răni atât externe, cât şi interne în zona genitală, când ea încă se afla în viaţă. Madsen o legase la cap, la mâini şi la picioare.

Necropsia nu a putut să determine cauza exactă a morţii jurnalistei, dar Parchetul este de părere că Madsen ar fi sufocat-o s-au i-ar fi tăiat gâtul, potrivit express.co.uk.

Citeşte şi Inventatorul danez care a ucis o jurnalistă suedeză spune că femeia a murit intoxicată cu monoxid de carbon

Se pare că bărbatul ar fi folosit un arsenal de arme albe la bordul submarinului, între care un ferăstrău, un cuțit, șurubelnițe ascuțite, curele, cleme, şi alte unelte de acest fel pentru a dezmembra cadavrul jurnalistei.

Jurnalista independentă, în vârstă de 30 de ani, a mers pe toate continentele şi a colaborat cu publicaţii de elită, ca The Guardian şi New York Times.

Kim Wall s-a îmbarcat în seara de 10 August, în apropiere de Copenhaga, la bordul submarinului Nautilus împreună cu Madsen. Ea voia să facă portretul acestui inginer autodidact pasionat până la obsesie de cucerirea mărilor şi spaţiului terestru.

Procesul bărbatului va începe în data de 8 martie, 2018, la Copenhaga.