Invenţie amuzantă în jocul de fotbal. Zidul pe linia propriei porţi VIDEO

Jucătorii echipei a doua a clubului OGC Nice au dat dovadă de originalitate la ultimul meci de campionat, jucat împotriva celor de la Grenoble, apărându-se în mod curios la o lovitură liberă periculoasă, de la 18 metri.

27 ian. 2015, 09:40
Invenţie amuzantă în jocul de fotbal. Zidul pe linia propriei porţi VIDEO

Jocul de fotbal este într-o continuă schimbare din punct de vedere tactic, iar schemele de joc inventante constant la executarea fazelor fixe sunt dintre cele mai curioase, de la falsa cădere a lui Thomas Muller, la Mondialul brazilian, la cea botezată „dublu-zid în faţa zidului”, inugurată de Jeremy Menez la AC Milan, săptămâna trecută.

Vezi şi Cosmin Olăroiu, învins de un copil de mingi la Cupa Asiei. Faza care a îngropat Arabia Saudită VIDEO

Jucătorii echipei a doua a clubului francez OGC Nice şi-au adus şi ei aportul la îmbogăţirea panopliei de scheme, însă la nivel defensiv. În timpul meciului jucat la Grenoble ei au încercat să contracareze o lovitură liberă periculoasă instalând zidul pe linia propriei porţi. Cinci jucători au fost instalaţi acolo, în timp ce portarul a fost avansat în mijlocul careului.

Tehnica a fost eficientă, cei de la Grenoble nu au marcat la faza respectivă, dar au făcut-o de două ori în alte momente ale jocului şi au câştigat disputa cu 2-0.