Investigaţie în Germania după ce un soldat german de extremă dreaptă a reuşit să se înregistreze ca refugiat sirian

Ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, a dispus sâmbătă efectuarea unei investigații la agenția pentru migrație din orașul Nuremberg, după ce un soldat german simpatizant al extremei drepte s-a prezentat ca 'refugiat sirian' și a primit drepturile de care beneficiază solicitanții de azil, transmite agenția DPA.

RomaniaTV.net
29 apr. 2017, 16:01
Investigaţie în Germania după ce un soldat german de extremă dreaptă a reuşit să se înregistreze ca refugiat sirian

Soldatul în vârstă de 28 de ani este suspectat că a recurs la această acțiune pentru a comite un atac împotriva migranților. Autoritățile germane doresc acum să elucideze cum a reușit el să se înregistreze ca refugiat sirian, deși nu este vorbitor de limba arabă.

Oficiul Federal german pentru Migrație și Refugiați (BAMF) i-a acordat un statut de protecție limitată după ce l-a audiat în limba franceză. El a pretins că nu știe limba arabă pentru că ar fi trăit într-o comunitate franceză la Damasc, afirmație care nu a părut suspectă responsabililor acestui oficiu, arată Agerpres.

Respectivul soldat german, prezentat cu numele de Franco A., a intrat în atenția autorităților în urmă cu trei luni, după ce a ascuns un pistol într-o toaletă a aeroportului din capitala Austriei, Viena.

În urma scandalului declanșat de acest caz, BAMF a luat imediat măsuri de sporire a personalului care procesează cererile de azil, scrie publicația Die Welt, care mai notează că noii angajați au fost nevoiți să-și înceapă activitatea după o pregătire foarte scurtă.