Investiţie de sute de milioane de euro, înghiţită de mare. Noua plajă din Mamaia s-a surpat la un an de la terminarea lucrărilor

Noua plajă din staţiunea Mamaia a început să se surpe la nici un an de la terminarea lucrărilor. Sute de metri pătraţi de nisip au fost pur şi simplu înghiţiţi de mare, iar eroziunea pare similară cu cea dinaintea lărgirii plajelor şi montarea de diguri de protecţie.

17 feb. 2017, 07:03

Marea a înaintat câțiva metri și a înghițit deja o suprafață mare de plajă în sudul stațiunii Mamaia.

Este vorba despre porțiunea nouă de nisip câștigată în urma lucrărilor de extindere care s-au încheiat anul trecut. În loc să coboare lin spre apă, plaja are acum aspectul unui mal înalt care s-a surpat și continuă să o ia la vale.

Purtătorul de cuvânt al Administrației Bazinale Apă Dobrogea Litoral spune că fenomenul este unul natural și care s-a mai întâmplat în trecut.

Potrivit reporterntv.ro, existau însă suspiciuni încă de anul trecut că lucrările de extindere a plajei, în special în zona de sud din Mamaia, s-au făcut de mântuială.

Administrația Bazinală Dobrogea Litoral transmite că până la începutul verii utilajele instituției vor readuce plaja la forma inițială. Prima etapă a proiectului de lărgire și consolidare a plajelor a costat 170 de milioane de euro, bani din fonduri europene. La finalul ei, litoralul a câștigat 42 de hectare noi de plajă.