Investiţii de 20 milioane de euro în curţile şcolilor din Sectorul 3. Ce vrea să facă primarul Negoiţă

Primăria Sectorului 3 intenţionează să reamenajeze în întregime curţile şcolilor din sector. Astfel, în următorii patru ani, administraţia locală condusă de Robert Negoiţă, ar putea investi aproape 20 milioane de euro, mai mult decât a costat cel mai scump parc amenajat cu fonduri europene la Bucureşti, respectiv parcul Drumul Taberei din Sectorul 6. 

30 iun. 2016, 04:39
Investiţii de 20 milioane de euro în curţile şcolilor din Sectorul 3. Ce vrea să facă primarul Negoiţă

Curţile şcolilor din Sectorul 3 vor fi transformate radical, în următorii patru ani. Potrivit unui acord-cadru atribuit recent de administraţia locală, la unităţile de învăţământ din Sectorul 3 urmează să fie executate mai multe lucrări de reamenajare peisagistică şi întreţinere a curţilor şcolilor. 

Potrivit caietului de sarcini elaborat de Primăria Sectorului 3, în curţile şcolilor vor fi efectuate lucrări de refacere a spaţiului verde, respectiv instalare rulouri de gazon şi plantare platani, thuja şi arbuşti răşinoşi, dar şi alte plante precum trandafiri, petunii, salvie şi begonii, acestea urmând să fie udate cu ajutorul unor aspersoare noi.

Tot în curţile unităţilor de învăţământ din Sectorul 3 urmează să fie montate coşuri de gunoi din lemn şi din plastic, dar şi jardiniere. De asemenea, vor fi toaletaţi arborii şi se vor efectua lucrări de întreţinere a peluzei.

Citeşte şi ALERTĂ! „Masacru” verde pe Bulevardul Unirii: Zeci de copaci s-au uscat din cauza lucrărilor de reabilitare FOTO&VIDEO

Locuri noi de joacă în curtea şcolii

În plus, la şcolile primare vor fi amenajate noi locuri de joacă pentru copii, ce vor fi dotate cu: balansoare, aparate pentru învârtit, leagăne, căsuţe şi complexuri de joacă cu tobogane în formă de spirală. De asemenea, vor fi montate mese de şah şi mobilier de tenis de masă, la care se adaugă complexuri de căţărare tip iglu şi poduri cu lanţuri, plus ansambluri de escaladare şi nisipare. 

Administraţia locală intenţionează să înlocuiască şi plasele porţilor de handbal, dar şi coşurile de baschet deteriorate. În plus, vor fi amenajate terenuri cu suprafaţă antitraumă.

20 milioane de euro pentru reamenajarea peisagistică a curţilor şcolilor din Sectorul 3

Pentru toate aceste lucrări, Primăria Sectorului 3 va plăti suma de 61,88 miliane lei fără TVA (86,8 milioane lei cu TVA, adică în jur de 19,3 milioane euro. Deşi la licitaţia organizată de administraţia locală s-au înscris şase firme, doar două oferte au fost declarate admisibile, respectiv cele făcute de societăţile CONSTRUCTII ERBASU S.A. şi GARDEN CENTER GRUP S.R.L. Ambele companii sunt abonate la contractele de lucrări publice din Bucureşti pentru amenajarea spaţiilor verzi. 

Licitaţia privind amenajarea curţilor şcolilor din Sectorul 3 a demarat în urmă cu un an însă a fost atribuită abia în iunie 2016, după ce a fost contestată în instanţă şi la Consiliul naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. 

Prin comparaţie, pentru amenajarea arhitecturală şi peisagistică a celui mai scump parc făcut cu fonduri europene la Bucureşti, respectiv parcul Drumul Taberei, au fost cheltuiţi circa 18 milioane euro, sumă mai mică decât investiţia programată de primarul Negoiţă la unităţile de învăţământ din Sectorul 3. 

CITEŞTE ŞI Primarul Negoiţă pregăteşte un nou kitsch: benzi cu leduri luminoase pe malul Lacului Titan