Ioan-Aurel Pop poate cumula funcţia de rector cu cea de preşedinte al Academiei Române, a decis Senatul UBB Cluj-Napoca

Senatul Univesrităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca a votat, marţi, ca Ioan-Aurel Pop să poată cumula funcţia de rector cu cea de preşedinte al Academiei Române. Pentru ca acest lucru să fie posibil, s-a decis alinierea Cartei UBB la legislaţia naţională privind regimul incompatibilităţilor.

24 apr. 2018, 12:54
Ioan-Aurel Pop poate cumula funcţia de rector cu cea de preşedinte al Academiei Române, a decis Senatul UBB Cluj-Napoca

Purtătorul de cuvânt al UBB, Laura Irimieş, a declarat, marţi, presei, că membrii Senatului au stabilit faptul că nu există incompatibilitate între funcţia de rector şi funcţiile de reprezentare academică, ştiinţifică şi culturală obţinute prin vot direct, nu prin numire din partea Legislativului sau a Executivului.

„Senatul UBB a aprobat cu 76 de voturi pentru, cumularea de către Ioan-Aurel Pop, a funcţiilor de rector al UBB şi preşedinte al Academiei Române. Senatorii au decis, astfel, alinierea Cartei Universităţii Babeş-Bolyai la legislaţia naţională privind regimul incompatibilităţilor, stabilind faptul că nu există incompatibilitate între funcţia de rector şi funcţiile de reprezentare academică, ştiinţifică şi culturală obţinute prin vot direct, nu prin numire din partea Legislativului sau a Executivului. La vot au fost prezenţi 81 dintre cei 102 senatori ai Universităţii”, a spus Irimieş.

Preşedintele Senatului UBB, Ioan Chirilă, a declarat, la rândul său, că două comisii ale universităţii au lucrat la modificarea art. 60 din Carta UBB, care prevederea incompatibilităţile şi s-a stabilit că se exceptează din zona incompatibilităţilor funcţiile de demnitate academică, ştiinţifică şi culturală care nu sunt obţinute prin numire din partea Executivului sau Legislativului.