Ioan Becali, ELIBERAT CONDIŢIONAT. Decizia INSTANŢEI, la două săptămâni de la ÎNCARCERARE

Judecătorii de la Tribunalul Slobozia au decis, luni, să admită cererea de eliberare condiționată formulată de Ioan Becali.

05 mart. 2018, 14:39
Ioan Becali, ELIBERAT CONDIŢIONAT. Decizia INSTANŢEI, la două săptămâni de la ÎNCARCERARE

Ioan Becali a cerut eliberarea condiţionată la două săptămâni după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru că a încercat să-şi cumpere decizia în „Dosarul Transferurilor”.

Ioan Becali este încarcerat la Penitenciarul din Slobozia, după ce a fost condamnat pe 20 februarie. Instanţa supremă l-a condamnat la de trei ani de închisoare, iar în cazul fratelui său, Victor Becali, magistraţii au decis să să fie condamnat la 5 ani şi 8 luni de închisoare. Magistraţii instanţei supreme au decis însă să-l achite pe Cristian Borcea în acest dosar, el fiind oricum singurul încarcerat rămas în „Dosarul Transferurilor”.

Ioan Becali a fost condamnat pe 20 februarie la 7 ani și 4 luni de închisoare, din care i s-au scăzut 2 ani și 6 luni executați în precedenta condamnare, după ce a dat mită judecătoarei Geanina Terceanu pentru ca aceasta să-l declare nevinovat în „Dosarul Transferurilor”. Pe 4 martie 2014, Ioan Becali a fost condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare în „Doarul Transferurilor”. A fost eliberat condiționat în 14 septembrie 2016.

În acelaşi dosar, judecătoarea Geanina Terceanu, actualmente Teodorovici, a fost condamnată la 7 ani de închisoare pentru luare de mită, aceasta fiind acuzată că ar fi luat în tranşe 220.000 de euro de la fraţii Becali şi Cristian Borcea.