Ioan Chelaru: Discuţiile pe tema ieşirii de la guvernare a PSD sunt neavenite

Discuţiile pe tema ieşirii de la guvernare sunt neavenite, a declarat, luni, vicepreşedintele Senatului, social-democratul Ioan Chelaru, care a afirmat că, dacă se va ajunge la un vot, pe acest subiect, în forul de conducere al PSD, el va fi împotrivă.

RomaniaTV.net
17 nov. 2014, 12:22
Ioan Chelaru: Discuţiile pe tema ieşirii de la guvernare a PSD sunt neavenite

Dacă va exista o discuţie în forul de decizie al partidului, discuţie după opinia mea neavenită, voi vota, evident, împotriva ieşirii de la guvernare. Au fost alegeri prezidenţiale, să fim foarte bine înţeleşi. Am propus un candidat pe care îl considerăm cel mai valoros, dar cetăţenii au avut o altă părere. Ne-o însuşim şi vom vedea cum va fi România cu preşedintele ales printr-un vot negativ. Sper din toată inima şi pentru mine şi pentru ceilalţi cetăţeni să nu se repete nefericita experienţă cu Traian Băsescu”, a spus Ioan Chelaru.

Acesta a adăugat că PSD trebuie să îşi recunoască înfrângerea.

”Nu ne aşteptam să pierdem. Cauzalităţile şi circumstanţele, eventualele vinovăţii trebuie analizate la rece, pe fiecare organizaţie în parte şi la nivel naţional. Până la urmă a fost o bătălie politică, cu împrejurări deosebite, unele neaşteptate, care a depăşit estimările şi pregătirea noastră. Ca om politic am câştigat multe războaie politice, am şi pierdut, dar important este ca anvergura noastră, de oameni politici cu experienţă şi de partid politic serios, să ne pună în postura să facem o analiză serioasă şi ceea ce este de corectat să corectăm. Suntem la guvernare, românii ne-au tras un semnal extrem de sever şi de care trebuie ţinut cont în mod esenţial, dar proiectul cu care am intrat la guvernare trebuie dus mai departe, în favoarea tuturor românilor. Noi, oamenii politici, suntem ai românilor şi nu invers”, a afirmat senatorul PSD Ioan Chelaru.