Ioan Ghişe, protest la Cotroceni. "Ne plimbăm în fiecare zi un sfert sau o jumătate de oră"

Publicat: Marţi, 28 August 2012 13:17 // Actualizat: Marţi, 28 August 2012 17:22 // Sursa: RTV.net

Ioan Ghişe, senatorul PNL care a cerut Parlamentului să ia act de faptul că Traian Băsescu este demis de drept, a protestat marţi în faţa Palatului Cotroceni împotriva întoarcerii lui Băsescu. Cu două pancarte ataşate de corp, senatorul a spus că este vorba de "un gest simbolic" şi a promis că va veni în fiecare zi, "cât va fi vreme frumoasă".

Ghişe şi un colaborator al acestuia au sosit, marţi, în faţa Palatului Cotroceni pentru a protesta faţă de întoarcerea lui Băsescu.

Senatorul şi-a făcut apariţia cu două pancarte ataşate de corp pe care scrie "Poporul a decis: Băsescu e demis" şi "Poporul român este suveran".

"Este un gest simbolic: ne plimbăm în fiecare zi un sfert sau o jumătate de oră câtă vreme va fi vreme frumoasă. Când va veni frigul, nu, pentru că este păcat să ne irosim energia", a declarat Ghişe.

Întrebat dacă nu se teme că va fi amendat de poliţişti, liberalul a răspuns: "Nu, suntem cetăţeni liberi care ne plimbăm în fiecare zi în jurul Palatului Cotroceni". El a precizat că protestează ca simplu cetăţean, nu în calitate de membru PNL.

Totodată, Ghişe a spus că a primit un mail cu ameninţări la adresa sa, în care un anonim îl avertizează că "îi rupe gâtul".

Ulterior, într-o emisiune la România TV, senatorul a respins cu înverşunare ideea că ar fi vorba de un protest. "Nu-i protest. M-am plimbat cu prietenul meu Ion Ciochină nu nişte pancarte pe noi (...) Dumneavoastră credeţi că mă plimb în funcţie de părerea dumneavoastră?" i-a spus Ghişe Laviniei Şandru care începuse să comenteze demersul liberalului.

Senatorul PNL, Ioan Ghişe, a propus două variante de atac a invalidării referendumului: fie ca Parlamentul să retrimită Curţii Constituţionale hotărârea prin care referendumul este considerat invalid, fie ca Parlamentul să constate că preşedintele suspendat Traian Băsescu este demis, însă plenul Parlamentului nu a aprobat dezbaterea proiectelor sale.

Mai mult, senatorul Ghişe a pregătit plângeri penale împotriva celor şase judecători ai Curţii Constituţionale care au votat pentru validarea referendumului din 29 iulie, cu următoarele capete de acuzare: uzurpare de calităţi oficiale, subminarea suveranităţii poporului, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu. „Toate aceste infracţiuni sunt prevăzute de Codul Penal cu închisoare", a precizat senatorul PNL.

În prima variantă propusă de Ghişe conducerii PNL şi ulterior Parlamentului se prevede că „Hotărârea nr. 6/2012 a Curţii constituţionale referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României, Traian Băsescu, şi la confirmarea rezultatului acestuia va fi retrimisă la Curtea Constituţională pentru a se pronunţa doar cu privire la modul în care a vegheat la respectarea procedurilor pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia".

Cea de-a doua variantă analizată de conducerea PNL este ca Parlamentul să decidă mâine că preşedintele suspendat Traian Băsescu a fost demis. "Parlamentul României constată că preşedintele României, Traian Băsescu, este demis conform prevederilor art. 95 alin. (3) din Constituţia României. Parlamentul României constată că functia de preşedinte al României este vacantă, potrivit art.97, alin 1 din Constituţia României. În termen de 3 luni, Guvernul va organiza alegeri pentru un nou preşedinte, potrivit art. 97, alin(2) din Constituţia României", se arată în cel de-al doilea proiect de hotărâre care va fi depus mâine de Ioan Ghişe la Parlament.

9 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 sep 03:16
...Traian Băsescu îşi exercită, în mod infracţional, funcţia de preşedinte al României”, a spus Ghişe. Senatorul PNL, Ioan Ghişe, a propus două variante de atac a invalidării referendumului: fie ca Parlamentul să retrimită Curţii Constituţionale hotărârea prin care...
29 aug 22:39
Răspunde | Votează email 0 email
gelu
Mai Ghise, tu esti batut in cap? Nu pricepi nici tu, nici Sova, ca si muti alti prostanaci ca voi (politicieni si jurnalisti) ca referendumul s-a desfasurat dupa niste criterii antestabilite care nu au fost indeplinite? De asta nu s-a validat. Daca s-ar fi validat, judecatorii CCR ar fi fost pasibili de puscarie. Nu va duce bibilica sa ganditi atata lucru? Votul nefavorabil lui Basescu al celor 7,4 milioane de alegatori devine in acest caz doar consultativ. Basescu ar trebui sa se gandeasca la demisie, odata ce majoritatea alegatorilor prezenti nu-l vor. Nu mai latrati asa-zisilor politicieni si ziaristi, apucati-va de treaba, ca enervati lumea cu prostia voastra monumentala.
28 aug 19:57
Răspunde | Votează email -1 email
GHISEU
EI,asta vrea sa-si faca si el reclama de om activ in USL.Nu-l baga astia in seama si s-a gandit ca asa poate o obtine mila cuiva.Plimbare relaxanta domnule!
28 aug 18:57
Răspunde | Votează email 0 email
geo
Botanistul asta TIMPIT isi face campanie electorala
28 aug 17:18
Răspunde | Votează email -1 email
Peter Laurentiu
un agarici cat a fost in brasov primar nu a facut absolut nimic,inafara de ce a facut cu acel francez care a vandut centralele termice de cartier
28 aug 15:00
Răspunde | Votează email 0 email
ana
Bravo lui,este orgoliul Romaniei.Pacat ca toti sint orbi si surzi,la dorinta poporului.Doi oameni nu pot face fata la o pinza de paianjen,plina de paianjeni,cu basescu in frunte.Jos mafia baseista
28 aug 21:26
Votează email -2 email
ANDRADA
TE IMPIEDICA CINEVA SA IL INSOTESTI?
28 aug 14:40
Răspunde | Votează email 0 email
R.I.A.
Bravo lui pentru astfel de protest. Bravo lui!!!!
28 aug 13:29
Răspunde | Votează email -2 email
Mişu
Domnule senator GHIŞE, vă felicit ! Îmi pare rău că nu locuiesc în Bucureşti ca să protestez alături de dv. ! Dar o fac la mine în provincie !
1
EUR
4.6599
RON
14 Nov
noapte 7 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H