Serviciul de Ambulanţă Bucureşti, despre intervenţia în cazul lui Ioan Gyuri Pascu: Pacientul acuza atacuri de panică şi insomnie

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a anunţat că a demarat o anchetă internă în cazul morţii lui Ioan Gyuri Pascu, după ce jurnalistul Cătălin Tolontan a dezvăluit că înaintea SMURD-ului, un echipaj al SABIF l-a consultat pe artist și i-a pus diagnosticul de atac de panică.

RomaniaTV.net
29 sept. 2016, 07:45
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti, despre intervenţia în cazul lui Ioan Gyuri Pascu: Pacientul acuza atacuri de panică şi insomnie

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti precizează că la ora 03:26 s-a primit o solicitare prin 112, motivul invocat fiind „atac de panică”, la care s-a deplasat un echipaj format din medic şi ambulantier.

„La fata locului a fost consultat un pacient care acuza atacuri de panica si insomnie cu debut in urma cu mai multe zile; s-a masurat tensiunea arteriala, alura ventriculara, saturatia O2, toate acestea fiind in limite normale. Pacientul acuza dureri articulare la nivelul genunchiului, fiind in tratament prin fizioterapie. Domnul Pascu nu a comunicat medicului alte informatii privitoare la starea lui de sanatate. Medicul a stabilit diagnosticul de atac de panica si insomnie administrand tratament cu diazepam ½ f IM.( 1 ml.)”, explică SABIF într-un comunicat de presă.

Scandal după moartea lui Gyuri Pascu: „Artistului NU i s-a făcut EKG la prima intervenţie a ambulanţei”

Ambulanţa Bucureşti mai arată că la ora 04:46 a fost înregistrat un nou apel pentru acelaşi pacient, motivul solicitpri fiind, de aceasta data, „cianoza, coma”.

„Primul echipaj care a ajuns la pacient a fost un echipaj de prim ajutor de la SMURD, care a si inceput manevrele de resuscitare, urmat aproape simultan de un echipaj de terapie intensiva de la SMURD si un echipaj de tip C2 de la SABIF. In conformitate cu procedurile existente, fortele de interventie fiind suficiente la caz , ambulanta de la SABIF a fost declarata disponibila la locul solicitari”, se mai spune în comunicat.

Ministerul Sănătăţii anunţă „o posibilă abordare terapeutică superficială” la Ambulanţă în cazul Gyuri Pascu

SABIF anunţă că a început o anchetă internă şi că va sesiza colegiul Medicilor.

„Pentru analiza unei eventuale raspunderi disciplinare a fost declansata inca din data de 26.09.2016, procedura stabilita prin Codul Muncii si RI (regulament intern), prin convocarea comisiei de disciplina, in scopul audierii echipajului care a intervenit la caz. In situatia in care comisia de disciplina va identifica aspecte care pot constitui abateri de la normele profesionale, de etica si deontologie medicala, va fi sesizat Colegiul Medicilor din Romania, care este institutia competenta pentru verificarea acestor aspecte”, precizeză Ambulanţa Bucureşti.

Colegiul Medicilor s-a autosesizat în cazul morţii lui Gyuri Pascu. De asemenea, au deschis anchete în acest caz Direcţia de Sănătate Publică, Corpul de control al Ministerului Sănătăţii şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă condus de Raed Arafat. 

Colegiul Medicilor s-a autosesizat în cazul morţii lui Gyuri Pascu.DSP şi Corpul de Control al Min. Sănătăţii au deschis anchete