Ioan Mircea Paşcu, despre preşedinţia Consiliului UE: Bănuiesc că Finlanda a fost indusă în eroare

Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedintele Parlamentului European, a declarat marţi că bănuieşte că Finlanda a fost indusă în eroare că România nu e capabilă să preia Preşedinţia Consiliului UE. El a spus că politicienii ar trebui să fie mai conştienţi cu valoarea propriilor declaraţii.

RomaniaTV.net
13 nov. 2018, 20:38
Ioan Mircea Paşcu, despre preşedinţia Consiliului UE: Bănuiesc că Finlanda a fost indusă în eroare

„Eu cred că aici MAE a lămurit în mare parte problemă. Finlanda bănuiesc că a fost indusă în eroare că România nu e capabilă să facă acest lucru. Nu au mai insistat. Ar trebui să fim un pic mai conştienţi cu ce valoare au declaraţiile noastre. Cum unii au sărit la cap cu rezoluţia şi MCV şi au scos aceste lucruri prin care câştigă pe plan intern, dar care dăunează pe plan extern”, a declarat Ioan Mircea Paşcu marţi seară, la Antena 3.

Finlanda s-a pregătit să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în locul României la 1 ianuarie 2019, după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat că ţara noastră nu este pregătită, a dezvăluit premierul finlandez, Juha Sipilä. Tot el a precizat că Bucureştiul a transmis că nu este necesar acest lucru. Ministerul român de Externe a transmis că România este în grafic cu preluarea preşedinţiei UE.

Citeşte şi: Finlanda s-a pregătit să preia preşedinţia Consiliului UE în locul nostru, după ce Klaus Iohannis a declarat că România nu e pregătită