Ioan Neculaie, REŢINUT după zece ore de audieri într-un dosar de EVAZIUNE FISCALĂ

Ioan Neculaie, patronul lui FC Braşov, a fost reţinut, joi seară, de procurorii Parchetului Tribunalului Braşov, după ce a fost audiat timp de aproape zece ore în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care au avut loc percheziţii la club şi la locuinţa sa.

28 ian. 2016, 21:23
Ioan Neculaie, REŢINUT după zece ore de audieri într-un dosar de EVAZIUNE FISCALĂ

În acelaşi dosar, deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, a fost reţinut şi un fost director economic în cadrul grupului de firme condus de Ioan Nicolae şi fost adjunct al șefului Gărzii Financiare Braşov, Florin Păunescu.

Cei doi vor fi audiaţi de procurori, iar vineri vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Locuinţa omului de afaceri Ioan Neculaie, sediul clubului de fotbal FC Braşov, unde acesta este acţionar, şi societatea pe care o are în administrare, SC Roman SA, au făcut, joi, obiectul unor percheziţii dispuse de Parchetul Tribunalului Braşov.

În cauza instrumentată de procurorii braşoveni şi în care vizat este şi afaceristul Ioan Neculaie există suspiciuni prezumtive de evaziune fiscală, înşelăciune şi splălare de bani, prejudiciul în acest dosar fiind de 10 milioane de euro.

În total au fost efectuate joi opt percheziţii, pe lângă casa lui Ioan Neculaie, sediul FC Braşov şi sediul Roman SA, fiind vizată şi locuinţa şeful Oficiului pentru Jocuri de Noroc, Vasile Bilinschi, fos şef al Gărzii Financiare Braşov.

Ultimul scandal în care a fost implicat Ioan Neculaie este legat de dosarul prostituatelor de lux, el fiind acuzat că a plătit mai multe fete pentru a face sex cu ele. De asemenea, el se află de mai mulţi ani în atenţia procurorilor pentru presupuse ilegalităţi comise la Roman SA. De asemenea, în 2013 lui i-a fost întocmit dosar penal având ca obiect o evaziune fiscală de câteva milioane de euro de la FC Braşov SA.