Ioan Rus, GLUME la împărţirea microbuzelor: La domnu’ PRIMAR UNGUR i-am dat cu DEFECŢIUNI la partea de frânare

Ioan Rus, ministrul Transporturilor, a făcut vineri, la împărţirea microbuzelor şcolare în Cluj, o glumă pe seama comentariilor privind predarea mijloacelor de transport pe criterii politice.

15 sept. 2014, 09:23
Ioan Rus, GLUME la împărţirea microbuzelor: La domnu’ PRIMAR UNGUR i-am dat cu DEFECŢIUNI la partea de frânare

Mministrul Transporturilor, clujeanul Ioan Rus, a vorbit despre importanţa cumpărării acestor microbuze, dar a şi glumit atunci când a venit vorba despre eventuala predare a mijloacelor de transport pe criterii politice, scrie citynews.ro.

„Ca să ai rezultate economice trebuie să ai un popor inteligent şi sănătos, iar preocuparea Guvernului este pentru învăţământ şi sănătate. În interiorul acestui principiu intră şi predarea acestor microbuze pentru a asigura posibilitatea de învăţare cât mai bine pentru cât mai mulţi copii. Programul e în derulare, iar astfel de microbuze le vom mai da în România şi în anii următori. Da, acestea de la Cluj le-am dat pe criterii politice. Majoritatea primarilor sunt pd-işti şi liberali, deci ne-au acuzat pe bună dreptate. De exemplu, la domnu’ primar ungur i-am dat cu defecţiuni la partea de frânare”, a declarat Ioan Rus, cu referire la primarul maghiar, cu nume românesc, al comunei Cătina, Alexandru Bota (PSD).

Microbuzele au fost cumpărate de către Guvern, prin intermediul Ministerului Dezvoltării Regionale, iar alte trei astfel de mijloace de transport vor fi acordate comunelor Bobâlna, Căpuşu Mare şi Chiuieşti în perioada următoare. Fiecare microbuz a costat aproape 27.000 de euro.

CITEŞTE ŞI Rus: În perioada dintre 2014 şi 2020 vom construi circa 600 de kilometri de autostradă