Ioan Vulpescu, Ministerul Culturii: Am găsit o casă pentru Muzeul Brâncuşi, care va ajuta dosarul pentru UNESCO

Ministerul Culturii a găsit la Târgu Jiu o casă unde va fi amenajat Muzeul Brâncuşi, muzeu care va ajuta la includerea în patrimoniul UNESCO a ansambului “Calea Eroilor”, procedurile fiind blocate din anul 2015, a anunţat Ioan Vulpescu.

28 apr. 2017, 18:24
Ioan Vulpescu, Ministerul Culturii: Am găsit o casă pentru Muzeul Brâncuşi, care va ajuta dosarul pentru UNESCO

Ministrul Culturii, Ioan Vulpescu, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă organizată la Bistriţa, că a fost găsită în Târgu Jiu o casă care va fi transformată într-un muzeu dedicat sculptorului Constantin Brâncuşi.

„Am fost recent la Târgu Jiu iar legat de Brâncuşi sunt două chestii foarte importante: una este dosarul pentru înscrierea ansamblului Calea Eroilor în patrimoniul mondial UNESCO. În 2015 am retras dosarul pentru că primisem recomandări de la ICOMOS că exista riscul să fie respins şi regula este că dacă este respins odată, nu mai poţi să revii niciodată şi am fi pierdut această ocazie. De asemenea, Muzeul Bâncuşi, pentru înfiinţarea căruia Parlamentul a adoptat un astfel de act normativ. Am identificat acolo o casă unde va funcţiona Muzeul Brâncuşi, cumva tocmai pentru a promova imaginea lui Brâncuşi, pentru a ajuta dosarul pentru includerea în patrimoniul mondial UNESCO” a spus ministrul Culturii, Ioan Vulpescu, aflat într-o vizită de lucru în judeţul Bistriţa-Năsăud.