Iohannis: Am fost în contact permanent cu celula de criză a MAE în cazul răpirii din Burkina Faso

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că a fost în contact permanent cu ministrul de Externe şi cu celula de criză în cazul răpirii românului din Burkina Faso.

20 apr. 2015, 19:33
Iohannis: Am fost în contact permanent cu celula de criză a MAE în cazul răpirii din Burkina Faso

„Preşedintele trebuie să aibă curajul să nu se exprime chiar în fiecare chestiune. Dacă doriţi să luăm cazul nefericit al românului răpit, pot să vă spun că am fost în fiecare zi în contact fie cu ministrul de Externe, fie cu celula de criză care a fost stabilită imediat în conformitate cu legislaţia. Nu trebuie să ies eu la microfon şi să spun ce să facă oamenii, ei ştiu foarte bine ce e de făcut. Sunt proceduri destul de complicate, dar foarte bine clarificate. Nu cred că trebuie să comentez eu personal orice eveniment”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, după ce a fost întrebat de lipsa de reacţie în cazul cetăţeanului român răpit în Burkina Faso.

Iulian Gherguţ a fost răpit pe 4 aprilie de cinci bărbaţi înarmaţi, de la o mină din Burkina Faso.

Românul răpit în Burkina Faso este căutat în trei ţări africane. Bărbatul de 40 de ani era responsabil cu paza unei mine de mangan, deţinută de omul de afaceri român Frank Timiş.