Iohannis: Tăriceanu nu este preocupat de independenţa justiţiei. Cred că se preface şi vrea să scape de justiţie

Klaus Iohannis i-a răspuns, joi, lui Călin Popescu Tăriceanu, după ce acesta i-a solicitat şefului statului publicarea stenogramelor discuţiilor purtate cu şefii Parchetelor. Iohannis consideră că Tăriceanu "nu este preocupat de independenţa justiţiei" şi că, de fapt, "vrea să scape de justiţie".

13 oct. 2016, 15:09
Iohannis: Tăriceanu nu este preocupat de independenţa justiţiei. Cred că se preface şi vrea să scape de justiţie

Este foarte interesant. Vorbim de domnul Tariceanu, cel care a fost urmarit penal pentru minciuna, parca este chiar dat in judecata pentru minciuna penala. Cred ca aceeasi persoana care in urma cu cativa ani scria biletele „Draga, Traian”, ca sa intervina pentru un prieten al domniei sale. Eu nu cred ca omul este chiar preocupat de independenta justitiei, eu cred ca se preface si cred ca urmareste, de fapt, sa scape de justitie„, a declarat Klaus Iohannis.

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis să publice stenogramele discuţiilor recente pe care şeful statului le-a avut cu procurorul general şi cu procurorul-şef al DNA, Tăriceanu susţinând că opinia publică are dreptul să cunoască adevărul integral în ce priveşte intervenţiile pe care preşedintele le-ar fi făcut pe lângă Augustin Lazăr şi în legătură cu acuzaţiile de plagiat la adresa Codruţei Kovesi.

„Cerem publicarea stenogramelor discuţiilor purtate de preşedintele României cu cei doi responsabili din Ministerul Public, deoarece credem că declaraţiile date publicităţii până în prezent de preşedinele Iohannis, de procurorul-general şi de procurorul-şef al DNA pe temele amintite sunt insuficiente. Opinia publică are dreptul să cunoască întregul adevăr”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Acesta susţine că DNA a devenit un instrument în slujba intereselor politice ale lui Klaus Iohannis. ”DNA este instrumentul instituţional care iniţiază la comandă politică compromiterea adversarilor preşedintelui, indiferent dacă aceştia sunt sau nu vinovaţi. DNA a devenit actorul politic principal al campaniei electorale (are toate atuurile să devină oricând partid). DNA are în acelaşi timp şi prerogativele de anchetator, dar un anchetator aflat deasupra legii, pentru că aplică sau nu aplică legea pe bază de criterii discreţionare şi comenzi politice”, susţine copreşedintele ALDE.